Работа и доброволчество

Набираме стажанти и практиканти

Включете се в развитието на гражданска онлайн мрежа за опазване на природата, демокрацията, и качествена журналистика в обществен интерес.

В момента няма открити позиции на постоянна заетост. Проверявайте редовно сайта или "харесайте" http://www.facebook.com/bluelink.net за да получите първи информация при обявяване на конкурс за работа.

Евромегдан.бг търси стажанти

Електронното издание за журналистика в обществен интерес Евромегдан.бг предлага възможност за журналистически стаж на млади и активни журналисти с интерес към независима журналистика в обществен интерес. Лятната стажантска програма ще започне с редакционна среща на 10 юли 2017 г. и ще продължи с индивидуална работа в рамките на виртуалната редакция на Евромегдан.бг.

Eвромегдан.бг е интернет издание с идеална цел за отговорна и честна журналистика в обществен интерес, създадено през 2014 г. от фондация „БлуЛинк“ като част от дейностите за постигане на идеалните цели на фондацията. С проверени факти, прецизни цифри и точните думи на участниците в тях, Евромегдан.бг разказва истории. Водещият жанр в съдържанието ни е англо-американският фийчър. Стремим се да го правим така, както го правят колегите ни в The Guardian, New York Times, BBC и останалите водещи издания по света, където журналистите работят с висок професионализъм в обществен интерес.

Предлагаме летен стаж за отговорни и активни журналисти, които искат да придобият опит и умения в писането на задълбочени журналистически текстове по проблемите на околната среда, зелената икономика, гражданското общество, правата на човека, дискриминацията и др.

Стажът е неплатен, като е възможно заплащане на хонорари за отделни журналистически текстове.

При интерес към стажантската програма, моля, пишете до office <at> bluelink <dot> net, като разкажете накратко за Вашите опит и мотивация за участие. 

 

БлуЛинк приема стажанти в следните два потока

- Изследователски стаж

БлуЛинк приема на стаж изследователи в области, сред които: социални науки, медийни и журналистически изследвания, социални мрежи, интернет, глобални промени, международни отношения, политики за околна среда и природозащитна устойчивост, политология, икономика и др. Кандидатите могат да предложат собствен изследователски проект или да работят по изследвания на БлуЛинк. БлуЛинк предоставя научен надзор на изследователите стажанти и публикува резултатите от работата им. При необходимост, кандидатите получават работно място в офиса на БлуЛинк. Препоръчително е кандидатите да разполагат със собствено финансиране и компютър, освен в случайте, когато БлуЛинк предоставя финансиране или съфинансиране на изследването в рамките на текущи действия на фондацията, за които са обезпечени средства. Одобрени кандидати от чужбина получават адмиистративна подкрепа за уреждане на престоя си в България. С въпроси и идеи, свързани с изследователски проекти се обръщайте към office [at] bluelink [dot] net (office [at] bluelink.net) .

- Практика

БлуЛинк приема практиканти в областите като: журналистика, маркетинг, уеб поддръжка, уеб дизайн, програмиране за интернет, приложения с отворен код /Друпал, WP и др/, системно администриране, пиродозащитно и/или медийно право.

Стажантите и практикантите работят на пълно или непълно работно време, според конкретния договор.

За повече информация изпратете кратка информация за себе си, вашите намерения или проект,  придружени от няколко думи, с които обяснявате причините да потърсите възможност за стаж или практика в БлуЛинк, на адрес:

office [at] bluelink [dot] net (office [at] bluelink.net) .

 

Доброволци в БлуЛинк

BlueLink.net кани активни и мотивирани хора, които имат желание да се включат в изпълнението на текущите дейности и развиването на бъдещи проекти на мрежата. Пишете ни в каква област имате желание да се включите и да участвате. Добре дошли са и нови идеи.

Очакваме Ваш е-мейл и CV на office [at] bluelink [dot] net (office <at> bluelink . net)

Сподели