Дарение за мисията на BlueLink

See this page in English

 

БлуЛинк кани дарения от физически и юридически лица, които искат да подкрепят мисията и дейностите ни за укрепване на гражданското общество, демокрацията, ценностите на Обединена Европа и опазването на околната среда, чрез насърчаване на стратегическа употреба на интернет и информационни технологии. Всички дарения за БлуЛинк се обработват и отчитат стриктно от Фондация Блулинк - организация регистрирана в обществен интерес според Закона за юридическите лица с нестопанска цел на Република България. Всички дарения за БлуЛинк се признават за данъчни облекчения според приложимото данъчно законодателство в България.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! При направено дарение Вие приемате Условията за дарения на БлуЛинк. Моля, прочетете ги внимателно преди да продължите. Ако ги приемате, може да направите дарение по един от следните два начина:

 • дарете с кредитна или дебитна карта  или ePay чрез PayPal (формулярът е на английски)

или

 • наредете онлайн банков превод по сметката на Фондация "БлуЛинк" в Обединена Българска Банка, номер BG90UBBS80021081496840, SWIFT: UBBSBGSF.

Ето в какво може да инвестирате в момента чрез нас:

 • подкрепа за млади и активни журналисти, в България и други страни от централна и източна Европа, които търсят начини да практикуват професионално почтена и обществено отговорна журналистика по болезнени и неудобни теми, за каквато остава все по-малко място в масовите медии;
 • виртуална редакция и независими интернет издания на български и английски език, за да има къде се публикуват и видят неудобните истини;
 • свързване на граждански групи и организации в България, ЕС, Балканите, Централна Европа, бившия СССР и развиващите се страни, и подпомагане на съпротивата им срещу корупцията, непрозрачното управление и посегателствата над демокрацията, природата и гражданските права;
 • участието им при вземането на решения и достъп до правосъдие;
 • мостове между местните общности и активните граждани за зелена икономическа и обществена визия, с която всички печелят от опазени и съхранени природни ресурси, иновативна солидарна икономика и възобновяема енергия; или
 • ежегодните награди "Свободен електрон", чрез които отличаваме граждански постижения в употребата на интернет за права, природа и демокрация.

 

Вижте текущите ни проекти тук.

 

Политика за приемане на дарения

 1. С всяко направено дарение Вие сключвате Договор за дарение с Блулинк за избраната от Вас сума.
 2. Имате право да направите дарение под условие, примерно за конкретен проект или дейност на БлуЛинк.
 3. Вашето дарение ще бъде осчетоводено, документирано и отчетено прозрачно, съобразно приложимите закони е правила в България и ЕС.
 4. БлуЛинк ще издаде Сертификат за дарение срещу всяко направено дарение.
 5. С всяко направено дарение Вие се съгласявате БлуЛинк да събере и обработи вашите данни за контакт и самоличност, според законовите изисквания. Всички събрани данни ще бъдат обработени съобразно Политиката за поверителност на Блулинк и изискванията на българското право и Директива 2016/679 на ЕС, известна като GDPR.
 6. Вашето име ще бъде публично оповестено като дарител на БлуЛинк в Годишните доклади и други публикации според необходимостта, освен ако изрично не заявите, че не желаете това.
 7. Всякакви материали или действия от БлуЛинк в отговор на Вашето дарение представляват знак на признателност за акта Ви на дарение и нямат търговска или парична стойност.
 8. Всеки дарител на BlueLink има правото на пълен отчет за начина, по който сме използвали получената сума до стотинка.
 9. С акта на дарение всеки дарител декларира, че не представлява нито една от следните видове индустрия и не отстоява интересите й: оръжейна, тютюнева, замърсяваща и експлоатираща природата и човешкото здраве и благосъстояние, както и такива, които противодействат на целите и ценностите на обединена Европа.
 10. BlueLink не приема дарения от организации или индивиди, чиито цели или намерения противоречат на идеалните цели на фондацията ни. Можете да ги прочетете тук. БлуЛинк си запазва правото да връща такива дарения, както и други дарения, направени при неприемливи или невъзможни за нас условия.

 

Добре дошли са Вашите идеи като дарители за различни дейности и проекти, чрез които BlueLink да постигне идеалните си цели.

На линия сме по имейл или тел. 0888 704661 за всякаква допълнителна информация и подписване на дарителски договор.

Учредителите и екипът на BlueLink.net Ви благодарят за подкрепата и добронамереността към целите на организацията.

 

Сподели