Дарение за мисията на BlueLink

 • Демократичното общество се нуждае от честна стражева журналистика в обществен интерес.
 • Активните свестни хора и техните организации могат да се намерят, свържат и организират за съвместни действия в интернет.
 • Информационните технологии улесняват свободната комуникация за  демокрация, права, опазване на природата и човечност.

 

Ако сте съгласни с поне едно от тези твърдения, нека заедно го осъществим! Такива са идеалните цели, които се стремим да реализираме вече 20 години с BlueLink. Като първа стъпка, дайте рамо на  действията ни като дарите сума в избран от Вас размер. Както 20, така и 200, или 2000 лв. са важни за нас, решете сами колко можете да си позволите.

За да направите дарение, отделете 1 минута и:

 • използвайте  PayPal, ePay, кредитна или дебитна карта

или

 • наредете онлайн банков превод по сметката на Фондация "БлуЛинк" в Обединена Българска Банка, номер BG90UBBS80021081496840, SWIFT: UBBSBGSF.

Ето в какво може да инвестирате в момента чрез нас:

 • подкрепа за млади и активни журналисти, в България и други страни от централна и източна Европа, които търсят начини да практикуват професионално почтена и обществено отговорна журналистика по болезнени и неудобни теми, за каквато остава все по-малко място в масовите медии;
 • виртуална редакция и независими интернет издания на български и английски език, за да има къде се публикуват и видят неудобните истини;
 • свързване на граждански групи и организации в България, ЕС, Балканите, Централна Европа, бившия СССР и развиващите се страни, и подпомагане на съпротивата им срещу корупцията, непрозрачното управление и посегателствата над демокрацията, природата и гражданските права;
 • участието им при вземането на решения и достъп до правосъдие;
 • мостове между местните общности и активните граждани за зелена икономическа и обществена визия, с която всички печелят от опазени и съхранени природни ресурси, иновативна солидарна икономика и възобновяема енергия; или
 • ежегодните награди "Свободен електрон", чрез които отличаваме граждански постижения в употребата на интернет за права, природа и демокрация.

 

Вижте текущите ни проекти тук.

 

Политика за приемане на дарения

Всеки дарител на BlueLink има правото на пълен отчет за начина, по който сме използвали получената сума до стотинка.

BlueLink не приема дарения от организации или индивиди, чиито цели или намерения противоречат на идеалните цели на фондацията ни. Можете да ги прочетете тук.

С акта на дарение всеки дарител декларира, че не представлява нито една от следните видове индустрия и не отстоява интересите й: оръжейна, тютюнева, замърсяваща и експлоатираща природата и човешкото здраве и благосъстояние, както и такива, които противодействат на целите и ценностите на обединена Европа.  БлуЛинк си запазва правото да връща такива дарения.

Добре дошли са Вашите идеи като дарители за различни дейности и проекти, чрез които BlueLink да постигне идеалните си цели.

Учредителите и екипът на BlueLink.net Ви благодарят за подкрепата и добронамереността към целите на организацията. На линия сме по имейл или тел. 0888 704661 за всякаква допълнителна информация и подписване на дарителски договор.

Сподели