Безнаказаното разграбване на земеделски земи продължава

ГД БОПП
/Гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност/


ОТВОРЕНО ПИСМО


ДО
ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА Р БЪЛГАРИЯ

 

УВАЖАЕМИ ГН ЦАЦАРОВ,

На Вашето внимание изпращаме статия на в Капитал с данни за Организирана престъпна група /ОПГ/,  между  Мирослав Найденов, в качеството му на бивш министър на земеделието и храните, и група бизнесмени с явно един произход на капиталите и собствениците:
http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2013/04/05/2036134_vlastelinut_na_...
Не ни учудва явното участие и в тази ОПГ на собствениците на "Винпром Пещера", които са с доказани от ГД БОП престъпления с данъчни измами и фалшиви бандероли за милиарди щета за държавата. В помощ на „колегите” ние от ГД БОПП тогава изпратихме сигнал до всички институции с отношение към престъплението /Приложение 1/.  Вместо да бъдат осъдени и вкарани в затвора за тежките криминални престъпления, Бойко Борисов и цялата политическа мафия в негово лице ги покровителства и не бяха предприети никакви видими законови мерки срещу тях. Предполагаме че крупната далавера с бандеролите процъфтява и до момента, като облагодетелства политическия елит. Недосегаемостта от правораздавателната система тогава явно е окуражила "Винпром Пещера" да самооправстват с  незаконни строежи в Стария град в Пловдив, и да организират и друг вид ОПГ за заграбване на десетки хиляди дка държавни земеделски земи.
Настояваме да разпоредите наказателно производство срещу явните членове на различните посочени по горе ОПГ, а разпоредителните сделки със държавните земеделски земи да бъдат счетени за нищожни, предвид осъществените престъпления и незабавно запорирани сметките на всички фирми посочени във в Капитал до приключване на прокурорската проверка.
Настояваме да направите и проверка по отношение на бездействието на съответните прокурори и инспектори от МВР, които са се „занимавали” с сигнала подаден от нас в Приложение 1.

Гр. Нови пазар, 12.04.2013г.

С уважение:
Константин Дичев
ГД БОПП
/Гражданско движение за борба с организираната
политическа престъпност/
Управление природни ресурси
e-mail  kdichev [at] gmail [dot] com
GSM: 0886 966 583

 

                                                                     ПРИЛОЖЕНИЕ 1


ГД БОПП
/Гражданско движение за борба с организираната политическа престъпност/

Изх. № 4 /26.03.2010г./

ДО
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ НА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЪРА НА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ
EUROPEAN COMMISSION COMPETITION

КОПИЕ:
КОМИСАРЯ ПО ПРАВОСЪДИЕ В ЕК
ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА Р БЪЛГАРИЯ
МЕДИИ

  
Относно: разкрити от ген. Илия Илиев организирани престъпни групи /ОПГ/, които са действали под политически чадър на Тройната коалиция и са получили нерегламентирана държавна помощ за стотици милиона евро.


УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Изминаха две години от как господата Ваньо Танов и Илия Илиев със специални разузнавателни средства /СРС/ доказаха връзката на Румен Петков и други висши чиновници в Министерството на вътрешните работи /МВР/ с организирани престъпни групи /ОПГ/ в цялата страна. В разработката /призната за автентична и от самия тогавашен министър на вътрешните работи Румен Петков/ се твърди че в резултат на “благотворното” сътрудничество на господата от висшите ешалони на властта и ОПГ държавата е претърпяла загуби от стотици милиона евро. По нататък в разработката се твърди, че Фирма Пещера АД е ощетила държавата БЕЗНАКАЗАНО с над 600 милиона евро, защото е основен спонсор на БСП, предизборната кампания на Президента Първанов, Министър Румен Петков, както и на други високопоставени лица в МВР /Приложение1/.
Разработката проведена от ген Илия Илиев привежда явни доказателства за престъпленията на повечето участници от ОПГ– Христо Великов Халваджиев от същата групировка СИК на „Големия и Малкия Маргини”, Иван Христов Иванов, Хованес Манук Манукян, Любомир Иванов КП 02 –РПУ – СДП, Олег Кирилов Петров член на СИК, Красимир Василев Оков – доверен човек на Пламен Борисов Галев, самия Пламен Борисов Галев с намерение да инвестира в незаконните строежи в Паничище, Павел Василев Славков, Георги Боянов Крумов собственик на Екуест, заграбил курорта Боровец извършващ незаконни строежи и близък на подсъдимия Георги Яков Самоилов занимаващ се с незаконно производство на петролни продукти и ощетил държавата с над 40 милиона за една година, Георги Тончев Радков началник ОИП ГДППООРП участващ в схемата за прикриване на престъпления на лица и фирми с Иван Иванов, Атанас Иванов Петров един от собствениците на фирма Пещера ощетила държавата с над 600 милиона евро от невнесени акцизи, Валентин Йорданов Тодоров уличаван в контрабанда на стоки от Турция и незаконосъобразно начисляване и усвояване на данъчен кредит от републиканския бюджет и прикриван от Георги Радков.
Веднага след публикуването на справката от СРС през 2008г. с учудване установихме че Иван Иванов и свързаната с него ОПГ   използва нашия сигнал до ОЛАФ за да принуждава разследваните по сигнала фирми да водят с тях, ОПГ, бизнес за зареждане с горива /Приложение1, виж стр. 3 последен абзац/. Припомняме, че сигнала до ОЛАФ изпратен от нас съдържаше данни за големи престъпления при незаконното строителство на няколко ски курорти в планините Рила и Родопите, извършвано от офшорни фирми с неизяснени собственици и произход на парите /Приложение2/. Председател тогава на АФКОС – ОЛАФ за България бе Румен Петков, който и бе длъжен да разпореди проверка на сигнала. Няма да споменаваме че последва оглушително мълчание от страна на ръководената от Петков АФКОС, но разследваните фирми, както се оказа са били информирани своевременно, а уличените престъпни лица са изхвърлили телефоните си часове след информирането на Петков за разследването със СРС....
След публикуването на разработката на Илиев за СРС – тата, направихме логичните изводи, че незаконното производство на нефтени деривати, невнасянето на акцизи за спиртни напитки, търговията с наркотични вещества, контрабанда на стоки от Турция, измами с ДДС и поръчкови убийства са ръководени от поставените на организираната политическа престъпност /ОПП/ лица във всички видове власти през последните 10 години. Огромните незаконни приходи ощетяващи държавата явно са облагодетелствали всички по веригата на изпълнителния орган на ОПП – олигарси, местни и държавни чиновници, министри, прокурори и съдии. Неслучаен е факта че незаконните строежи по планините и морето се извършват от офшорки с неизяснени собственици и произход на парите. Управителите на част от офшорките извършващи незаконни строежи и придобиващи нерегламентирана държавна помощ от разпоредителни сделки са и участници в ОПГ разкрити с прословутите СРС  - напр. Георги Крумов и братята Галеви в Рила планина. Неслучайно офшорките участват в незаконни смесени дружества с общините по места и неистово са подкрепяни от целия държавен апарат в незаконните си строежи и унищожаването на вододайните зони на държавата. Неправомерната държавна помощ осъществена от държавата при подаряване на хиляди хектари с разпоредителни сделки спрямо офшорките, промяната на предназначението на заменените територии и генерирането на безнаказаност спрямо извършителите говори ясно че се перат парите ограбени от държавата през последните 20 години от наркотици, данъчни и митнически престъпления.
ГОСПОДИН МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
Учудва ни мълчанието на Вашето правителство относно разкритията на ген. Илиев със СРС – тата, нетърсенето на отговорност от извършителите и неповдигане на въпроса за връщането на огромните държавни помощи генерирани от данъчните и митнически измами, незаконни производства и разпоредителни сделки ощетяващи държавата в полза на мафията на тройната коалиция. Подобно мълчание може да се изтълкува като неспазване на предизборните политически обещания на ГЕРБ и Бойко Борисов и отново срастване на новото правителство с Мафията като приемник на старото. 
ИСКАМЕ ДА ИЗПЪЛНИТЕ ОБЕЩАНИЕТО СИ ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ да разследвате престъпленията на тройната коалиция и да вкарате в затвора главните действащи лица, а не бушоните в системата. Настояваме да бъде свален имунитета на депутата от 41 НС Румен Петков  още повече че наглостта му да съди господин Юрген Рот е връх в кариерата му на недосегаем.
Настояваме всички престъпници от тройната коалиция  отговорни за прането на пари посредством подаряване на цели стратегически територии от България на незаконно регистрирани смесени дружества с офшорни фирми, и действието им  при незаконното урбанизиране на стратегическите за страната вододайни зони в Рила, Стара планина и Родопите - бившите министри Кабил, Румен Петков, Чакъров, Гагаузов и Орешарски да бъдат подведени веднага под наказателна отговорност за престъпления срещу Националната сигурност.
Настояваме незабавно правителството да започне процедура на връщане на всички земи и гори държавна и общинска собственост подарени на Организираната политическа престъпност със замени, продажби и апортни вноски. Това е най - правилния и бърз начин правителството да се разграничи от престъпниците на тройната коалиция и да се избегнат санкциите на Европа за милиарди евро.
Настояваме незабавно правителството да започне производство срещу Пещера АД и останалите фирми обект на разкритията със СРС от приложение1 за данъчни и митнически измами ощетили държавата с над 700 милиона евро само до 2007г.


С уважение:
Константин Дичев
Управление на природните ресурси
ГД БОПП
тел. 0886 96 65 83

 

Сподели