Протест за Пирин

Банско And justice for all

Днес, в 6,47 ч., граждански групи отново ще изразят възмущението си от узаконяването на близо 65 декара, завзети от Юлен АД в Национален парк "Пирин".  Часът символизира точният брой, на откраднатите, според организаторите на протеста, декари - 647.

"В правовата държава, законът се отнася до всеки еднакво! Щом не може да гарантира това за всички ни - правителството трябва да си отиде, иначе беззаконието ще бъде институционализирано официално! Действията на правителството около нарушенията в Банско стават опасен прецедент, отварящ широко вратите на държавното благоволение за престъпници, които са твърде големи, за да бъдат вкарвани в затвора!", пише на savestranja.ludost.net, сайтът, който обедини хиляди за опазването на странджа през 2007 г. и 2008 г.

Протесиращите искат отнемане на концесията на Юлен и рехабилитация на увредените зони (платена от нарушителя - Юлен); съд за нарушителите на екозаконодателството в национален парк "Пирин"; оставка на министър Нона Караджова и оставка на министър-председателя Бойко Борисов, ако не застане на страната на закона.

Мястото на протеста ще бъде обявено след 17,00 ч. на savestrandja.

 

Сподели