ЕкоЦентрик на Европейската седмица за намаляване на отпадъците 2015!

През 2015 година Фондация „Екоцентрик” е партньор на Европейската седмица за намаляване на отпадъците от 21 до 29 ноември! Съвместно с Асоциацията на еколозите от общините в България организираме две тематични инициативи.


Как ще се включим?

  •     КонсУмувай турове за отговорно потребление в Благоевград, София, Ловеч и Пловдив!

Образователните турове за отговорно потребление запознават участниците с информация, пряко свързана с всекидневното им потребление на стоки като кафе, шоколад, дрехи, обувки, електронни джаджи чрез интерактивни игри и активен диалог. По случай Европейската седмица за намаляване на отпадъците специален акцент ще бъде поставен на генерирането и оползотворяването на отпадъци в ежедневния ни начин на живот. Поканени са да участват всички граждани. Необходимо е предварително записване за участие на info [at] ecocentric-bg [dot] org.

Дати на туровете и повече информация:

- Благоевград - 21.11 (събота) от 10 ч.

- София - 24.11. (вторник) от 10 ч. и от 18 ч.

- Ловеч – 26.11. (четвъртък) от 10 ч.

- Пловдив - 27.11 (петък) от 10 ч. и от 18 ч.

  •     Станете домакини на Борса за подаряване на вещи!

Каним всички организации – училища, НПО, фирми, държавни администрации, институции – да бъдат домакини на борса за подаряване на вещи в своя град и да се включат като съорганизатори на националната инициатива в Европейската седмица за намаляване на отпадъците. Борсите могат да бъдат тематични - за размяна на книги, на детски играчки или други. Борсите ще бъдат отворени в рамките на Европейската седмица (21-29.11.2015 г.) в предварително обявено време. Гражданите са поканени да посетят борсата, да оставят предмет за подаряване, от който вече не се нуждаят, и да намерят друг за себе си, който ще им служи в бъдеще. Във всеки град ще бъде организирана по само една борса - първата регистрирала се организация ще може да стане домакин. Регистрирайте се сега и станете домакини на Борса за подаряване на вещи!


Научете повече за Европейската седмица за намаляване на отпадъците 2015 и съпътстващите я събития и инициативи.

Сподели