За пръв път 5 номинирани политици и общо 68 много силни номинации за тазгодишните награди за биоразнообразие

Церемония по награждаването

Церемонията за награждаването ще бъде в Литературен клуб „Перото“ на 25 ноември 2015 от 16 часа

Силни номинации и много интересни предложения получи тази година Българска фондация Биоразнообразие като номинации в 5-те категории на Годишните награди за опазване на биоразнообразието, които всяка година се връчват:

- Най-успешна кампания (акция/дейност), свързана с опазване на биоразнообразието – 19 номинации

- За най-добър журналистически материал, свързан със запазване на българската дива природа – 13 номинации

- Активист за природата – 20 номинации - Политик с най-голямо внимание към българската природа – 5 номинации

- Награда за подкрепящи биоразнообразието бизнеси – 11 номинации

Конкуренцията в отделните категории е сериозна, кандидатурите са равностойни и изборът на най-добрата ще бъде много труден. Надяваме се, че нашето независимо жури, съставено от популярни личности ще успее да избере най-добрите. Тази година с тази нелека задача се ангажираха: Радослав Парушев (един от най-популярните съвременни български писатели, любим автор на младите, активни българи с романите си „project Dostoevski”, „Отвътре“ и забележителните си разкази), Красимира Величкова (изпълнителен директор на Българския дарителски форум – най-голямото сдружение на дарителски организации в страната, която продължава да мотивира бизнес организации да подпомагат и опазването на околната среда), Ива Дойчинова (легендарен журналист от FM + с активна гражданска позиция, лице на множество социални кампании), Валери Йорданов (български театрален и филмов актьор, участвал в множество филми и театрални пиеси, а режисьорският му дебют филма „Кецове”, засяга темата за застрояването на дивите плажове по Черноморието). Патрон на наградите и председател на журито е Боян Петров (алпинист, зоолог и спелеолог, който в рамките на сто дни успя да изкачи три от 14-те осемхилядници: Броуд Пик, Канчендзьонга и първият българин, изкачил К2 и „Манаслу”.

Освен награди на журито, публиката също има възможност да избере своите фаворити като за втора година ще гласува чрез фейсбук (https://www.facebook.com/events/479420972239302/).

Официалната церемония по награждаването на победителите ще се проведе на 25 ноември от 16 часа в Литературен клуб „Перото“ в Националния дворец на културата. Очакват ни много изненади, приятно настроение и вкусна храна от Балкана, произведена в Натура 2000 зони. За качественото музикално настроение на церемонията ще се погрижат Стефан Вълдобрев и Иван Лечев.

Медийни партньори на проявата са: Блулинк, Евромегдан, Зелен Дневник, Зелена светлина-БНТ, U report

Сподели