Споделени снимки и видеоматериали за Международния ден на Черно море 2020

Благодарим на доброволците

Споделени снимки и видеоматериали за Международния ден на Черно море 2020-Благодарим на доброволците

 

Черноморска мрежа на НПО и екипът на проекта МАРЛИТЕР са признателни на  всички, които се включиха в отбелязването на Международния ден на Черно море онлайн чрез профила на проекта във Фейсбук. Изказваме специално благодарност на участниците в десетдневната акция „Море в обектива – доброволци снимат за нас“. Приятели на Черно море и природата снимаха и в продължение на 10 дни и споделяха с нас и всички от групата стотици снимки и видеоматериали.
Най-активните сред тях бяха Валентина Николова, Мария Мутафчиева, Татяна Байкушева, Пламен Вукадинов, Георги Дончев, Антоанета Грозева, Албена Ибришимова, Мария Илчева, Полина Топалова, Ивелина Георгиева, Жени Костадинова, Кирил Костадинов, Соня Кехлибарева.

Подкрепете ни във фейсбук За чист бряг и живо море https://bit.ly/3p8HYvr
И във фейсбук групата  Обединени за чист бряг и живо море
https://www.facebook.com/groups/761344284201845/
*****
Партньорите в МАРЛИТЕР, Черноморска мрежа на неправителствените организации, Варна, България, неправителствената организация Маре Нострум от Констанца, Румъния, Университетът Аристотел, Солун, Гърция, Украинският научен център по екология на морето, Одеса, Украйна и Черноморската екоакадемия от Батуми , Грузия работят съвместно за подобряване на сътрудничеството в мониторинга на околната среда, един от основните приоритети на програмата Черноморски басейн 2014 - 2020, и за насърчаване на екологичната координация и сътрудничество за намаляване на морските отпадъци в Черноморския басейн. Продължителността на проекта е 36 месеца и има общ бюджет около 770 хиляди евро. Партньорите разбират ясно, че свободно достъпните и надеждни данни за морската среда са ценен актив и достъпът до тях е от съществено значение за решаване на проблемите на екосистемата на Черно море и развитието на региона. Посетете сайта на проекта на http://marliter.bsnn.org/
 

Сподели