Как да защитим Европа след растежа? Научнопрактически семинар

Дата: 
Fri, 2023-04-28 14:01 - 17:01

Европейската зелена фондация и Фондация “БлуЛинк” отправят към изследователи, активисти и политици покана за  доклади и участие в научнопрактически семинар на тема "Как да защитим Европа след растежа?". Събитието ще се проведе на  28.04.2023, петък, 14:00 - 17:00 ч в Дом на Европа,  София.

Визията за край на ерата на безконтролен икономически растеж и дерастеж привлича зелени мислители, икономисти активисти и политици в България и Европа. Как се вписва тя в новосъздадената геополитическа ситуация в Европа след военното нападение над Украйна?

В търсене на отговор на този въпрос, Фондация „БлуЛинк“  провежда научнопрактически семинар за  в България, с интерес към формирането на зелени политики и европейска геополитика. Семинарът е част от проект на Зелената европейска фондация в Брюксел (GEF), озаглавен Геополитиката след растежа в Европа.  Той има за цел да предизвика разговор между критиците на икономическия растеж и прогресивните застъпници за външната политика и европейска сигурност, които сега често работят в различни кръгове.

Покана за участие и доклади, повече информация за събитието и проекта, както и възможности за действие и подкрепа може да намерите тук.

Сподели