Международен конкурс за късометражен филм търси завладяващи произведения на „зелена“ тематика до 31 Октомври

CEEweb for Biodiversity и партньори от цяла Европа, между които и природозащитната организация Българска фондация Биоразнообразие предизвикват професионалисти и аматьори от цял свят да участват в международния конкурс за късометражен филм Green Go.

Предложенията трябва да са с максимална дължина 4 минути и да повдигат теми от следните категории:
1. Малкото е красиво – Защо трябва да подкрепяме малкия бизнес и да забравим за интензивното земеделие?
2. Кръговрат (кръгова икономика) – без повече икономика на принципа използвай-изхвърли
3. Спаси природата – нека се чуе гласа ти в защита на Европейската природа!

Награди - ваучър за подаръци на стойност 700 евро ще получат победителите на журито в категориите, а наградата на публиката ще отнесе ваучър за подаръци за 400 евро. Освен това най-добрите кратки филми ще бъдат излъчвани на международни събития, които засягат зелени теми.


Победителите във всяка от трите категории ще бъдат определени от жури до 17 Ноември


Конкурсът Green-Go вече 6-та година събира любители на природата и ги призовава към действие в защита на природата. През последните години бяха получени над 500 предложения за филми от повече от 40 държави. Конкурсът достигна до над 6 милиона по цял свят.
„Ние ще ви помогнем, филмите ви да достигнат до стотици хиляди хора, включително и до взимащите решения в Европа, от които зависи да направят промяната за бъдещите поколения! Споделете своето послание с нас!“ – призовават организаторите, които и тази година се надяват, че ще получат стойностни предложения, които ще вдъхновят хиляди и ще ги направят по-отговорни към опазване на околната среда.
CEEweb for Biodiversity е мрежа от неправителствени организации от Централна и Източна Европа, чиято мисия е запазването на биоразнообразието чрез популяризирането на устойчивото развитие.
За повече информация, моля посетете уебсайта на http://greengofest.eu/ и попълнете онлайн формата за кандидатстване: http://greengofest.eu/apply-for-green-go-2016/

Сподели