Kурс 9: Фермерски лютеници и разядки

Дата: 
Wed, 2017-10-04 12:00

Ще отпразнуваме настъпването на есента със свежи идеи и нови предложения за приготвяне на фермерска зимнина. Следващият курс “Фермерски лютеници и разядки” ще проведем съвместно с Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас”. Наши гост-готвачи ще бъдат производители от пазара, продуктите ще дойдат директно от тях. С тяхна помощ ще приготвим вкусни и лесни лютеници и разядки.

Ще научим колко е важно да се храним със сезонни храни. Ще разберем какви са предизвикателствата пред малките производители и как може всеки от нас да ги подкрепи. Ще говорим за дългия път на продуктите и защо трябва да скъсим веригите на доставка, като така създаваме положителен социален, екологичен и икономически ефект.

Както винаги ще съчетаем полезното с приятното, информацията с практиката. Две страхотни майсторки – Денка Георгиева от Мисто ЕООД и Мая Ангелова от Синевка, ще варят лютеница на два стана: Денка ще ни покаже стара семейна рецепта на лютеница, а Мая – чипровска апетитка.
Заедно ще забъркаме вкусни и здравословни десерти, и ще споделим идеи и техники за по-нетрадиционни лакомства: специален шоколад със фермерски сладка, приготвени по стари семейни рецепти.
Този път курсът ще е в малко по-различен формат. Ще имаме две "мини" сесии през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в Демонстрационната шатра.

ТАКСА: 10 лв. За деца до 14 г. не се заплаща такса.

ЗАПИСВАНЕ: За да си осигурете място в курса, може да се регистрирате тук: https://goo.gl/forms/AHtRX2G5crkuMDh72

Таксата се плаща предварително по банков път, е-pay или в офиса на За Земята. Това се налага поради честите откази на регистрирали се участници. Благодарим за разбирането.

Данни на Екологично сдружение За Земята:

Име: Екологично сдружение За Земята
Адрес: ПК 975, София 1000
Град / Държава: София, България
Юробанк И Еф Джи България АД (Eurobank EFG Bulgaria AD)
София-1504,бул.Янко Сакъзов №68-70
BIC:BPBIBGSF
IBAN: BG82BPBI79401038681401

Прокредит банк
София-1000, бул.Дондуков 53
BIC:PRCBBGSF
IBAN:BG66PRCB92301045387315

Основание за превод. Такса за курс, Училища за готвене.

Може да заплатите таксата на място в офиса на За земята:
Екологично сдружение "За Земята"
Бул. Янко Сакъзов 11 Б, партер, ап. 2
София

ВАЖНО: Местата за курсовете на Училища за готвене са ограничени до 10 и записвания се приемат до запълване на местата!

Сподели