БлуЛинк подкрепя кампанията "Да спечелим заедно - един ден без цигари!"

БлуЛинк подкрепя кампанията на сдружение "България без дим", под надслов "Да спечелим заедно - един ден без цигари!", и призовава всички граждани, фирми, организации и медии да се включат със свои инициативи. Акцията е посветена на международния Ден без тютюнопушене, който тази година се отбелязва на 16 ноември.

Оргатизаторите канят всички желаещи да се включат и спечелят от Деня без тютюнопушене, да предприемат следните стъпки:

• спрат цигарите поне за един ден на 16.11.2017;
• използват спестените пари за реализиране на благотворителна инициатива по техен избор;
• включат колкото може повече членове на семействата си, колеги, фирми, организации;
• споделят видео или снимки от акцията в коментар към страницата на кампанията;
• ако нямат своя идея за акция, с която да отбележат Деня без тютюнопушене, могат да подкрепят борбата срещу рекламата на тютюневи изделия. Информация за кампанията „Да се освободим от тютюневата реклама“ на Коалицията за живот без тютюнев дим и The Smarts е достъпна на адрес: http://reklama.bezdim.org/ Възможностите за подкрепа на борбата срещу рекламата са описани на страницата на Коалицията за живот без тютюнев дим.

Представители на най-сполучливите акции по места ще бъдат наградени на Международен форум за живот без тютюнев дим през пролетта на 2018 г. в София.

Акцията на "България без дим" се изпълнява съвместно с Коалицията за живот без тютюнев дим, рекламна агенция The Smarts, Националната мрежа за децата и BlueLink.net с подкрепата на Международния съюз против туберкулоза и белодробни заболявания. 

От 1977 г. ежегодно третият четвъртък на месец ноември се отбелязва като Ден без тютюнопушене. Тогава хора по цял свят спестяват пари като не пушат и инвестират спестените по този начин средства в благородни каузи, насърчаващи здравословния начин на живот и ограничаване на тютюнопушенето.

Сподели