"Българите идат" - Биенале за гражданско участие

Дата: 
Mon, 2018-01-22 13:00 - 18:25

Как гражданите успешно да участват в управлението и гласът им да се взема предвид от политиците в България и в Европа ще обмислят представители на неправителствени организации в София. Форумът за гражданско участие под надслов "Българите идат!" ще се проведе на 22 януари 2018 г. от 13:00 часа в Аулата на СУ "Св. Климент Охридски".

Фондация "БлуЛинк" е партньор на форума, заедно с Европейски съвет за външна политика.  Организатори са Форум Гражданско Участие и Български център за нестопанско право Форум Гражданско Участие и Български център за нестопанско право. Форумът адресира българското председателство на Европейския съюз и европейските и национални институции.

По време на събитието ще бъдат обсъдени основните изводи от изследването "Индекс на гражданското участие – 2017" на ФГУ, както и препоръки за подобряване на средата и ефекта от участието на гражданите. Мартен Лаури от Национална фондация за гражданско общество в Естония ще "предаде щафетата" на символичното гражданско председателство на ЕС от естонските на българските граждански организации. Лаури ще представи естонския опит във финансирането на гражданския сектор и във взаимодействието между държаватата и гражданските организации.

Повече информация: http://www.bluelink.net/novini/balgarite-idat-bienale-na-grazhdanskoto-uchastie.html.

Сподели