22 март 2019 г. – Световен ден на водата Привлечени от науката и знанията


22 март 2019 г.  – Световен ден на водата

Привлечени от науката и знанията

Всяка дата от екологичния календар, като днешния Световен ден на водата, е повод за ангажиране на обществеността с проблемите на околната среда и отправяне на ясни послания към политици и представители на всички власти.

Основно училище „Йордан Йовков“ от Каварна и неговият екологичен клуб, ръководен от преподавателките Антония Ангелова и Стефка Калинкова, от много години привлича младежите с интересни научни занимания и дейности, свързани с проблемите на околната среда и Черно море.

Радост за всички сътрудници и партньори на клуба е голямото регионално отличие, Черноморски медал за заслуги 2018 г., присъден на училището от Черноморската комисия по повод Международния ден на Черно море. Науката и знанията са интересни за децата от клуба, а дейности като мониторинг на водите и на твърдите отпадъци по крайбрежието са им добре известни от практически занимания, свързани с гражданската наука и екологичното образование.

Ето защо темата на проекта МАРЛИТЕР на Черноморска мрежа на НПО и партньори, свързана с разпространението на научните знания и практическото приложение на данните от мониторинга на Черно море, е посрещната от тях с интерес и обещава нови перспективи на сътрудничество.  Чистотата на плажовете и морето винаги е била важен и значим екологичен и обществен проблем за всички нас.

*****


За контакти: Черноморска мрежа на НПО,  bsnn [at] bsnn [dot] org 
Повече информация за проекта на английски език на http://marliter.bsnn.org

Сподели