Екоизложба, филми и занимания за деца в Експо Баня София до края на август

GEF лого

Изложбата е организирана от Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд и представя проекти в сферата на опазване на биоразнообразието, опазване на земите и почвите и използването на възобновяеми енергийни източници.

От 20 юли до 30 август в Експо Баня София, изложбен център на Рока България, е представена екоизложба. Тя показва добрите практики в сферата на опазване на околната среда и устойчивото развитие, създадени с финансовата подкрепа на Програмата за малки проекти на Глобалния екологичен фонд. Представени са проекти от цялата страна, вече реализирани или в етап на развитие, на който са постигнати реални резултати. 


От 8 до 12 август включително посетителите на Експо Баня София могат да видят документалните филми: „По пътя на кафявата мечка”; „Беглика – има ли такова биле?”; „Лига Биомаса”; „Спасителен център за диви животни”; „Природозащитен Център Източни Родопи”; „Узана Поляна Фест 2011”.
От 22 до 27 август най-малките посетители могат да се включат в игри и викторини и да научат повече за природата. Една от изненадите за тях ще е играта „блатен пъзел”, организирана от Сдружение за дива природа Балкани.

Адресът на Експо Баня София е бул.Мария Луиза 16, а работното време е : понеделник-петък от 10.00 до 19.00 ч. и събота от 10.00 до 14.00 ч. Програмата на изложбата и съпътстващите мероприятия е публикувана на интернет страницата на Рока България http://www.bg.roca.com и на страницата на Експо Баня София във Фейсбук.

Сподели