Блулинк приема номиниции за ежегодната награда за стратегическо ползване на интернет за колективни граждански каузи

До 10 януари 2012 г. Блулинк ще събира предложения за отличаване на хора и инициативи, демонстрирали през годината позиция и действия онлайн, довели до реални постижения в опазването на околната среда и гражданското участие.

През 2009 г. пръв носител на наградата стана Константин Дичев, експерт от „Зелени Балкани” в този период. Той използва цялостно и постоянно онлайн каналите, които Блулинк предоставя за комуникация и съвместна работа, за да кампанира, информира, обединява съмишленици, да общува с институциите и да алармира медиите. Дичев не се ограничаваше само с мейлинг листите на мрежата на Блулинк, гражданската медия http://bluelink.net или специализираните сайтове като http://vote.bluelink.net. Той ги съчета със социалните мрежи, форумите, коментарите под статиите на електронните издания и успя да обедини активни хора за преодоляването на проблемите с незаконните сечи и строежи в българските гори и защитени природни територии.

Следващата година, 2010, приза на Блулинк спечели кампанията на „Електронна граница” срещу рестрикциите на свободата в онлайн пространството и опитите за легализиране на следенето на интернет комуникацията.

Очакваме вашите предложения за човек или инициатива, които допринесоха онлайн през 2011 г. за живот в по-чиста, прозрачно и качествено управлявана житейска среда - населени места и природни обекти, защитени зони, водни басейни и т.н.

Сподели       

Comments

Албена Харалампиева's picture
Албена Харалампиева said: Animal Rescue Sofia съществува едва от две години, но за този кратък период постигна невероятно много: не само по отношение на броя кастрирани, задомени, приютени кучета, но и като политика на национално ниво - за промяна на отношенията на стопаните, по-голяма лична отговорност, не само на държавата, работа с млади хора, промотиране на доброволчеството като елемент на социалната култура, наистина европейски подход към благотворителната дейност (по един балансиран начин, без излишни нападки, а конструктивно и с положителна нагласа). Организацията е ИЗЦЯЛО доброволческа, доколкото знам не получават помощ нито от общината, нито от други държавни структури. Млади хора, забавни, смели. Мога да напиша още много, но в техния сайт има много информация за проектите им. Обърнете внимание на този за кучетата в "Кремиковци" - ситуация, каквато не трябва да има в модерна, европейска държава. Благодаря за вниманието. Желая успех на всички участници. Моля, свържете се с мен при необходимост от повече информация за ARS. Аз съм тяхна доброволка, но думите ми никога не биха били достатъчни, техните постижения разказват много повече.