15 май, информационен ден за регистрация на домашните кучета в Район "Средец"

На 15 май, неделя, от 11 часа в градинката между Националния стадион и Спортната палата, СО Район „Средец” в сътрудничество със сдружение «На ти с природата» и с подкрепата на «Тиерхилфе Зюден» ще даде старта на кампания пролет-лято 2011 на Район „Средец” за регистрация на домашните кучета.

Информационната кампания е под надслов «И с моето куче в Европа» и има за цел да разясни процедурата по регистрация на куче, задължителното поставяне на трайна идентификация (микрочип), заплащането на такса-куче в общинска данъчна служба (ПАМДТ), както и за възможностите за освобождаване от заплащане на такса.

Всеки стопанин на куче от Район „Средец”, който регистрира любимеца си в периода на кампанията, получава подарък от отдел „Незаконно строителство и Екология” – удобно портмоне с найлонови торбички, за почистване след кучето по време на разходка. Всеки стопанин, който постави микрочип на кучето си се освобождава от заплащане на общинска данъчна такса през първата година, а който го кастрира се освобождава от такса завинаги.

На 15 май, неделя, от 11 часа в градинката между Националния стадион и Спортната палата ще бъде разположена информационна шатра на „И с моето куче в Европа”. Събитието ще бъде открито от Кмета на СО Район „Средец”, инж. Маргарита Гутева. Доброволци към „На ти с природата” ще предоставят материали за начините стопаните на кучета да се включат в кампанията, както и да получат своя подарък.

Програмата на събитието до 12.30 часа включва още:
• демонстрация от ветеринарен лекар на поставяне на микрочип на куче,
• демонстрация на общинска проверка на документи на куче, в сътрудничество с Областна Дирекция по безопасност на храните - София
• Игра с въпроси. Победителите в играта ще получат микрочипове, обезпаразитяващи средства и абонамент за списание „Моят приятел, кучето”.

За доброто настроение ще допринесат и Школата за обучение на хора за работа с кучета (Animal Behavior College), която ще покаже чрез игрови техники и специални съоръжения уменията на първите две кучета в България за терапия на хора с увреждания, начини за правилен подход към домашния любимец и правилно обучение.
Заповядайте с или без вашето куче, за да научите повече!

Още за кампанията: http://www.iwns.org

Сподели