Новини

Новина
27-01-2022

Има надежда най-после проектът за автомагистрала "Струма" да  се реализира, като едновременно с това бъдат опазени природата и законите  - български и европейски.

Новина
26-01-2022

В началото на тази седмица Върховният административен съд (ВАС) отхвърли окончателно жалбата на сдружение „За Земята“ и жители на столицата срещу Програмата за качество на въздуха (ПКАВ) на София за периода 2021-2026 г.

Submitted by: zazemiata's picture За Земята
Новина
26-01-2022

Д-р Христо Панчев, който е доктор по семиотика и информационни науки автор в сайта „Климатека“ (www.climateca.bg), разговаря в лично качество с журналиста от БлуЛинк Гавраил Гавраилов. Събеседниците разгледаха как се променя моделът за комуникация при различните казуси като озоновата дупка, замърсяването на въздуха и климатични промените промени.

Новина
22-01-2022

Време е за ефективни мерки за намаляване на морските отпадъци


Проектът LitOUTer насърчава повишаването на обществената осведоменост и ангажирането на различни специфични групи потребители с превенция на замърсяването с твърди отпадъци  в Испания въвеждат забрана за пушене по плажовете

Submitted by: bsnn's picture Black Sea NGO Network
Новина
21-01-2022

България да вземе спешни мерки по рециклирането на отпадъци и да въведе депозитна система за събиране на опаковки от напитки, призоваха Евгения Ташева и Елеонора Йосифова от екипа на екологично сдружение „За земята“.

Новина
19-01-2022

За повече внимание и усилия за справяне с негативното въздействие, което тютюнът оказва върху правата на човека и дневния ред за развитие до 2030 г. настояха 30 граждански организации от цял ​​свят.

Submitted by: BlueLink's picture BlueLink
Новина
19-01-2022

Граждански организации настояват за създаването на Комитет по наблюдението на Националния план за възстановяване и устойчивост, който да следи за прилагането и изпълнението на плана.

Submitted by: BlueLink's picture BlueLink
Новина
06-01-2022

Министерството на околната среда и водите подготвя нова методика за контрол на промишлените предприятия, както и повишаване на санкциите за замърсяване от индустрията.

Новина
05-01-2022

Възможностите за граждански контрол върху разходването на публични средства от общините от Благоевградска област изследва нов експертен доклад на БлуЛинк.

Submitted by: BlueLink's picture BlueLink
Новина
30-12-2021

SaveGREEN работи за повишаване на капацитета на експерти и администрации в България по темата за екологичните коридори и връзката им с влиянието на транспортната инфраструктура 

Ново приложение за смартфон, разработено по проекта, подкрепя работата по мониторинга на видовете по екологичните коридори.

Submitted by: bsnn's picture Black Sea NGO Network