Гавраил Гавраилов

Журналист / Специалист

През 2021 - 2022 г. Гавраил Гавраилов бе журналист и автор на аналитични и експертни публикации в екипа на Фондация "БлуЛинк". Основният му принос е по проект DANUrB+, където координира аналитичния принос и работата с местни общности. Благодарение на работата му на 31.08.2022 г. в Никопол местната община заедно със съедните Белене и Гулянци подписаха с БлуЛинк План за действие за валоризация на културното и историческо наследство. Съавтор е на анализи в областта на декарбонизацията и прехода към зелена икономика.

Всички публикации на Гавраил Гавраилов в БлуЛинк може да видите ТУК.

Гавраилов е доктор по социология, преподава "Социално предприемачество и активизъм" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Завършил е бакалавърска степен по политология и магистърска по психология отново в родния си град Пловдив. Има опит като журналист в БНР - автор на рубриката "Има ли мегдан" по "Хоризонт" и сътрудник в програма "Христо Ботев".

Има опит в различни сфери - спорт, туризъм, културно наследство, социални услуги, политически процеси, граждански организации. Автор на пет книги за България, две от тях за селски туризъм и една за Дунавския регион. Бивш изпълнителен директор на Организация за управление на Тракийски туристически район и регионален мениджър на сп."Програмата" в Пловдив. Владее английски език, ползва руски език. 

Сподели