СРГО не е поредната абревиатура!

Включете се в допитването!

СРОКЪТ Е УДЪЛЖЕН ДО 22.08.2022.

Скъпи колеги,

За първи път се заговори за Съвет за развитие на гражданското общество (СРГО) през 2012 г, когато се написа и първата Стратегия за развитие на гражданските организации. През 2016 г. необходимостта от създаването на СРГО бе записано в закона. Трябваше да бъде конституиран през 2018 г., но поради забавени процеси, неглижиране от страна на отговорните институции и опити за очернящи кампании това не се случи.

Но добрата новина е, че гражданското общество – всички ние, проявихме постоянство и упоритост и от февруари на 2022 г. СРГО е вече факт.

Сега е моментът да вдъхнем живот в СРГО, да го изградим като истинска и функционираща платформа за обсъждане на развитието на гражданските организации и да го превърнем в мощен инструмент за гражданско участие.

За да бъде това обсъждане продуктивно и този път наистина да доведе до траен резултат, е необходимо като за начало само едно – посока.

Защото кораб без посока, ще се изгуби, ще попадне в буря и ще потъне. Няма да допуснем това. Твърде много имаме да губим.

Ето защо ние от Български център за нестопанско право заедно с нашите съмишленици от Български фонд за жените, Асоциация на европейските журналисти, сдружение Еквилибриум в партньорство с фондация Impact Drive, сдружение ПРО ЕВРОПЕЙСКА МРЕЖА, BlueLink - Мрежа за гражданско действие и останалите членовете на Коалицията РавниБГ започнахме национална кампания за определяне на приоритетите пред държавата за гарантиране на благоприятна среда за развитие на ГО в България.
 

ВКЛЮЧЕТЕ СЕ!
 

Вижте сайта на кампанията тук.

Как да помогна: 

Споделете кои според вас са приоритетите като попълните въпросника на

www.ngo.vote

Вашето участие е ключът към това СРГО да постави на дневен ред автентичните проблеми на вашите организации - проблемите, които са ви до болка познати и с които се сблъсквате всеки ден, както и ще допринесе за изготвянето на Стратегията за подкрепа на развитието на гражданските организации.

Сега е времето, в което трябва да сме единни, защото само така ще бъдем чути. Защото, когато сме много и говорим в един глас, той трудно може да бъде заглушен.

Ангажирайте се! Станете посланици на кампанията!

Научете повече на www.ngo.vote

 

ГЛАСУВАЙТЕ!

Връзка с нас: 
Email: plamen [at] bcnl [dot] org © 2022 Bulgarian Center for Not-for-Profit Law Foundation
Сподели