Предложете номинации за награда "Свободен електрон" за 2021 г.

БлуЛинк кани активни граждани и представители на граждански организации да предложат номинации за награда "Свободен електрон" за 2021 г. Предложения за номинации могат да бъдат подавани до 28 септември 2021 г. чрез онлайн формуляр на адрес electron.bluelink.net.

Чрез наградата „Свободен електрон“ фондация „БлуЛинк“ поощрява стратегическото използване на Интернет и информационни технологии за укрепване на демокрацията, гражданското общество, опазването на околната среда и прилагането на европейските ценности. Постигането на тези цели е и идеална цел на фондацията и едноименната гражданска информационна мрежа BlueLink.net.

И тази година отличаването на Свободните електрони е подкрепено от гражданско обединение “Равни БГ”, което сплотява 30 граждански организации, сред които и фондация “БлуЛинк”. Обединението цели да предложи платформа за диалог и общи действия срещу свиващото се пространство за гражданска активност в България.

Още нещо важно

За да продължаваме да подкрепяме комуникациите в интернет за опазване на околната среда, общоевропейски ценности и демокрация,  гласовете и гледните точки на хората, които все по-рядко звучат в масовите медии, и да отстояваме етичните, демократични и професионални стандарти на журналистика в обществен интерес, имаме нужда от самостоятелност. Можете да ни подкрепите като направите дарение за фондация „БлуЛинк“. Повече за мисията, визията и дейностите на БлуЛинк може да научите тук.

Сподели