Работилница за нови политици и активисти

Работилница за изграждане на капацитет на нови политици и активисти от България, Сърбия и Македония организира Green European Foundation, със съдействието на ASSED Sunrise. Събитието поставя на фокус прилагането на политики за разработване на зелена икономика в региона. Работилницата ще се проведе от 15 до 17 октомври 2015 г. в Скопие, Македония. 

Целта на работилницата е да подкрепи нови политици и активисти от България, Сърбия и Македония, които се интересуват от проблемите на околната среда и проучването на нови устойчиви решения, които предлага зелената икономика.

Събитието е част от проект 'Journalists and Policy Makers Boost Green Economy' на Green European Foundation и организирано с подкрепата на фондация "БлуЛинк", Асоциация за устойчиво социално-икономическо развитие "Изгрев" (Македония) и Асоциация "Други нови центар" (Сърбия).

Работилницата ще предостави на участниците ценна информация за трансграничните проблеми на околната среда на Балканите и използването на зелените политики като алтернативни решения. Събитието ще послужи като платформа за обмяна на знания и възможност за повишаване на професионалните умения на участниците. Оперативният език на работилницата е английски.

За повече информация, свързана с работилницата: aleksandar [at] izgrejsonce [dot] mk или borislav [dot] sandov [at] zelenite [dot] bg.

Събитието е организирано с финансовата подкрепа на Европейския парламент за Green European Foundation.

 

 

Сподели