Спри цензурата в интернет!

Блулинк подкрепя кампанията за свободата в интернет #SaveYourInternet. На 20-21 юни Европейски Парламент ще гласува за новата Директива относно авторското право. В нея е включен и спорният член 13, според който всички интернет сайтове, работещи със съдържание, качено от потребителите, ще трябва да инсталират автоматични системи за предварително следене, разпознаване и триене на съдържание поради възможни нарушения на авторското право. Това решение е нищо друго, освен цензурата, и ще застраши свободата на слово в целия Европейски Съюз.

Ако не искаш цензурата в интернет, изпрати писмо на евродепутати, питайки ги да гласуват против член 13. Кампания #SaveYourInternet има удобен инструмент за това. Натисни тук за да изпратя писмата на евродепутати. Тази кампания е организирана от коалиция Copyright for Creativity, създадена от 42 европейски НПО и библиотеки.
Блулинк подкрепя тази кампания, а и също така беше една от 25 български организации от различни сектори, които подписаха отвореното писмо към Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 за да използват време на председателството за промотиране на свободен интернет без цензура. Сред подписантите са Уикимедия България, Creative Commons България, сдружение “Цифрова република”, Фондация “Отворени проекти”, библиотеки, IT и дизайн асоциации и други.

#SaveYourInternet #DeleteArt13

Сподели