Среща-дискусия “Жените в политиката – на местно, национално и европейско ниво” на 28 ноември 2023 г.

На 28 ноември 2023 г. Българска платформа към Европейско женско лоби организира в София среща-дискусия “Жените в политиката – на местно, национално и европейско ниво”. Събитието ще бъде с участието на г-жа Надежда Йорданова, народен представител от 49-то Народно събрание и бивш министър на правосъдието, г-жа Росица Кирова, зам.-председател на Народното събрание, Мери Колинс, генерален секретар на Европейското женско лоби, Шерил Томас, директор на Global Rights for Women и други народни представители от 49-тото НС. Фокусът на събитието е мястото на жените на политическата карта на България.

Сред обсъжданите теми ще са предизвикателствата към политически активните жени, от какво още се нуждае българското законодателство, за да се гарантират устойчиво правата на жените у нас и защо принципът за интегриране на равенството между половете (джендър мейнстриминг) повече от всякога е важен в този момент за България и Европа. Ще се дискутират също така какви са политиките в България, ЕС и САЩ по темата насилие над жени и домашно насилие.

Дискусията е насочена към представители на политически партии, на европейски и български институции, посланици, експерти от гражданското общество и медии. Събитието е двуезично - на български и английски език - със симултанен превод.

Предварителна програма и повече подробности може да намерите тук.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на European Women’s Lobby и Български фонд за жените.

 

 

Сподели