Участвайте в третия конкурс "Журналистика за развитие"

Българска платформа за международно развитие (БПМР) съвместно с Център за развитие на устойчиви общности (ЦРУО) и Minority Rights Group (MRG) обявяват началото на третия ежегоден конкурс за журналистически материали „Журналистика за развитие – 2020“.

Журналисти от всички медии могат да се включат с авторски материали по темите за развитието, бедността, миграцията и изключването на малцинствата от социалния, икономическия и политическия живот, включително от помощта за развитие. Журналистическите продукти трябва да са публикувани или излъчени в периода 30 септември 2019 г. - 31 август 2020 г., като се допускат до 3 публикации от всеки кандидат. Срокът за кандидатстване е 1 септември 2020 г.

През септември компетентно жури от представители на Факултет по журналистика и масова комуникация към СУ „Св.Климент Охридски“, ЦРУО и БПМР ще селектира и отличи ТРИМА журналисти, които са получили най-висока оценка. На почетна церемония по награждаване те ще получат парични поощрения съответно:

Първа награда – 800 лв
Втора награда – 400 лв
Трета награда – 200 лв

Наградата за журналисти „Журналистика за развитие“ е обявена за първи път през  2018 г. от Българската платформа за международно развитие (БПМР), за да отличи високите постижения в отразяването на въпросите на развитието, неравенството, правата на човека и премахването на бедността.

Център за развитие на устойчиви общности /ЦРУО/  – съосновател и член на БПМР, има честта да продължи процеса, като използва възможностите, които дава проектът „Reporting Effectively on Development, Minorities & Migration“ (MMM), в чийто консорциум е партньор.

Сподели