Уебинар за журналисти “Климат и комуникационни умения: опитът на в. “Гардиън”

Регионален уебинар за журналисти на тема “Климат и комуникационни умения: опитът на в. “Гардиън” ще се проведе на 27 септември 2022 г. от 14:00 часа. Участие в събитието ще вземе Патрик Грийнфийлд, репортер в областите биоразнообразие и околната среда във в. „Гардиън“. Събитието е част от проект „Журналистика и наука за климата“, изпълняван от БлуЛинк, Климатека, Klima101 (Сърбия), Masfel Fok (Унгария) и InforClima (Румъния), с подкрепата на Европейската инициатива за климата (EUKI).

Патрик Грийнфийлд има богат опит в създаването на журналистически текстове, които представят сложни научни теми на разбираем език. В рамките на уебинара той ще сподели своя опит с участващите журналисти, като им даде практически съвети за това как да: покриват теми в ресор биоразнообразие, създават по-силни и въздействащи истории за климата и околната среда, идентифицират добрата и надеждна наука, и търсят информация.

Онлайн събитието ще включи и дискусионна част, в която всички участници ще имат възможност да зададат въпроси към Грийнфийлд, както и да обменят опит с други журналисти от България, Унгария, Румъния и Сърбия.

Желаещите да се включат в уебинара могат да заявят участие, като попълнят онлайн формуляр за регистрация до 26 септември 2022 г. След регистрация ще получат линк за вход в събитието. Уебинарът ще се проведе на английски език.

Проект „Журналистика и наука за климата” има за цел да подобри недостатъчното и често подвеждащо отразяване на темата за смекчаването на климатичните промени в медиите в Румъния, Унгария, България и Сърбия.

-

Текстът е изготвен в рамките на проект “Журналистика и наука за климата“, който се изпълнява от фондация „Блулинк“ в партньорство с Климатека (България), Klima101 (Сърбия), Masfel Fok (Унгария), InforClima (Румъния) с подкрепата на Европейската климатична инициатива (EUKI).

 

Още нещо важно

За да продължаваме да подкрепяме комуникациите в интернет за опазване на околната среда, общоевропейски ценности и демокрация,  гласовете и гледните точки на хората, които все по-рядко звучат в масовите медии, и да отстояваме етичните, демократични и професионални стандарти на журналистика в обществен интерес, имаме нужда от самостоятелност. Можете да ни подкрепите като направите дарение за фондация „БлуЛинк“. Повече за мисията, визията и дейностите на БлуЛинк може да научите тук.

Сподели