Вдъхновение без граници

Конференцията „Открий, за да вдъхновиш” тече с пълна сила в Дънди, Шотландия. 

100 млади човека от 10 европейски страни откриват нови знания, за да вдъхновят общностните си да живеят устойчиво. Вчера те чуха 8 интересни лекции от специалисти в областта. Сред говорителите бяха Юлиян Попов, министър на околната среда и водите в състава на служебното 88-мо правителство на България и политически съветник за Централна и Източна Европа на Европейската климатична фондация; и Пламен Вакрилов от екипа за управление на околната среда на Siemens, Швейцария

„Лекциите бяха много полезни, защото представиха различни гледни точки към работата към едно по-устойчивото развитие – неправителствени организации, бизнес и политически подход,” коментира Яна Дончева.

Яна е част от екипа, който ще се занимава с устойчиво производство на храна, а днес ще представи Финландия в симулацията на ООН.

Участниците ще имат възмужността да участват в две полититически симулации – на ООН и на Европейския съюз, за да придобият още по-точна представа за това как могат да повлияят на Европа.

Крайният продукт от Discover to Inspire ще са видео материали, които по достъпен начин ще обяснят как може да живеем по-устойчиво.

Не забравяйте да следите #Discover2Inspire и специалния #Selfie2Inspire. Участниците със сигурност могат да ви вдъхновят със свежото си мислене и мултикултурна  среда!
 

Сподели