Климатека търси автори на научнопопулярни статии

Климатека е нова информационна платформа за отразяване на климатичните промени, която създадохме през юни 2020 г. В нея превеждаме науката за климата на достъпен език като представяме причините и следствията от климатичните промени. Желанието ни е да отразяваме глобалната действителност, но и ситуацията в България.

Сега сформираме нов авторски екип. До момента фокус на публикациите бяха география, климатология, метеорология, геоморфология и биоразнообразие. Търсим автори, експерти и учени, които да надградят съдържанието и да покрият по-широк спектър от теми, свързани с климатичните промени.

Партнираме си с няколко идентични информационни платформи за климатичните промени в Централна и Източна Европа (Румъния, Сърбия и Унгария). Една от целите ни е да осъществяваме по-тясно партньорство и колаборация както на проектно, така и на съдържателно ниво. Идеята е екипите от учени от всяка държава да могат да обменят знание и опит и да си партнират в създаването на съдържание.

От Вас очакваме:

Създаване и редакция на авторско съдържание. Това включва не само писане на статии в научнопопулярен стил за климатичните промени, но и активна роля при избора на нови теми, както и следене на актуалните проблеми, които да се покриват от Климатека.

  • Редакция на статии – кандидатът ще работи в екип с други автори, с които ще имат колаборативен подход;
  • Медийни участия – представяне на публикуваната статия, даване на интервюта и коментар по актуални теми, когато това е необходимо;
  • Участия в експертни научни и/или обществени събития (лекции, презентации, уебинари и др.)
  • Помощ за развитие на мрежа от учени и експерти;

 

Умения и експертиза:

  • Настояща или завършена докторантура по природни, приложни или политически науки. Препоръчително в някоя от следните сфери: Политически науки; Икономика и/или енергетика; Природни науки – климатология, биоразнообразие, геология и др.
  • Опит в писане на статии, включително и на научнопопулярни статии;
  • Умение за работа в екип;
  • Самоинициативност и независимост;
  • Владеене на английски език;

 

Какво получавате още:
Вашите публикации ще бъдат не само публикувани в Климатека, но ще бъдат популяризирани и представени в медийната ни партньорска мрежа;
Ще имате възможност за колаборация с регионален екип от учени – за обмен на идеи за нови публикации с идентични проекти на Климатека в региона;
Търсим както автори на хонорар, така и автори с твърд ангажимент за създаване на съдържание за Климатека. Работата е дистанционна. Условията са гъвкави и по договаряне.

Свържете се с нас:
Ако проявявате интерес, изпратете ни CV и мотивационно писмо как смятате, че можете да допринесете за развитието на проекта на посочения имейл до 21.02.21 г.: info [at] climateka [dot] bg

 

Повече информация за нас, вижте в сайта ни: https://www.climateka.bg/

Сподели