Информационна среща по проект МАРЛИТЕР

Дата: 
Thu, 2020-02-13 13:30 - Fri, 2020-02-14 16:30

 

Черноморска мрежа на НПО и партньори имат удоволствието да Ви поканят на втора информационна среща на заинтересуваните страни, експерти и медии на тема „Подготовка на интерактивния инструмент по проекта МАРЛИТЕР – национален принос и информационно сътрудничество в Черноморския регион“, която е част от проекта „Подобрен онлайн достъп на обществеността до данни за мониторинга на околната среда и инструменти за данни за Черноморския басейн в подкрепа на сътрудничеството за намаляване на морските отпадъци“ MARLITER, програма „Черноморски басейн 2014-2020 г.“
Каним представители на всички медии, заинтересувани страни и експерти, граждани и младежи, активисти от неправителствения сектор и всички, които се интересуват от проблемите на опазването на Черно море и напредъка на екологичната наука в решаването на проблема с морските отпадъци.
Екипът на проекта ще представи дейностите и постиженията в подготовката на националното изследване, прегледа на свободно достъпните стандартизирани данни, комуникационните дейности.
Тази среща ще помогне на медиите и обществеността да се запознаят с възможностите за създаването на интерактивна карта на Черно море, инструмент с публичен онлайн достъп и интерактивни компоненти  с няколко обществени функции (информационна, управленска и образователна).
Участниците в срещата, като нейни бъдещи ползватели, ще се запознаят с предлагани от интернет възможности и начини на ползване на интерактивни онлайн инструменти.
Срещата ще се състои на 13 февруари 2020 г. (четвъртък) във Варна, от 13.30 ч. в заседателна зала на втори етаж на ТД Родни Балкани, ул. „Иван Драсов“ 11.

Прилагаме предварителен дневен ред.


За връзка и контакт с организаторите bsnn [at] bsnn [dot] org, тел. 052615856,0886314515.
Страница на проекта http://www.marliter.bsnn.org/ Сайт на организацията www.bsnn.org

Сподели