Клуб на Анонимните отговорни потребители: Вреди ли потребителската защита?

Дата: 
Tue, 2016-03-15 19:00 - 20:00

Тема на срещата: Вреди ли потребителската защита?

15 март е Световният ден на потребителите. Това е поводът клубът на Анонимните отговорни потребители да организира среща на тема "Вреди ли потребителската защита?". Има обща черта между развитите икономики и тя е свързана със защитата на консуматорите. Защо е нужда специална защита на свободен пазар? Дали тази защита е насочена срещу търговците? Въобще каква е ролята на опазването на консуматора жизнен и енергичен в един консуматорски свят?

Водещ: Асен Ненов

В клуба на Анонимните отговорни потребители сме хора, които се замислят какво, колко и защо купуват. Интересува ни от какво е направен хлябът ни, дали изхвърляме храна, която все още е годна за ядене, дали козметиката ни замърсява околната среда и дали има хора, които са платили със здравето си за създаването на нашите дрехи и обувки. Ние знаем, че с паричните си бюлетини всеки ден гласуваме за един или друг производител и знаем, че с нашия „глас“ определяме тяхното бъдеще – подкрепяме развитието им или ги оставяме да напуснат пазара. В Клуба на Анонимните отговорни потребители всеки е свободен да чуе и сподели ценни съвети от опита си в сфера, която е много обща за всички нас – потреблението. Ще си говорим в неформална обстановка и ще споделяме информация, вещи, идеи, умения, предизвикателства и работещи решения, до които сме стигнали сами.

Кои сме ние?
Организатор и домакин на срещите на Клуба на анонимните отговорни потребители е Фондация ЕкоЦентрик, с опит в сферата на отговорното потребление по проекта КонсУмувай (www.facebook.com/konsumuvay).

Къде?
Офисът на Фондация ЕкоЦентрик се намира в близост до метро станция Константин Величков. Точният адрес е ул. Царибродска № 51-59, вх. А, ет. 1.

За да осигурим максимален комфорт за всички присъстващи, моля да се запишете за участие в срещата тук: http://bit.ly/1Mm4CFn

Сподели