Което остава - документален пърфоманс-променада/ проект на За Земята и Vox Populi

Дата: 
Tue, 2017-11-14 19:30

Студио за документален театър VOX POPULI и
Екологично сдружение “За Земята”

представят:

КОЕТО ОСТАВА
документален пърфоманс-променада
ПРЕМИЕРА

На:
14.11
16.11
28.11

от 19.30

Вход свободен с дарение в края на всяко представление.

Пърформансът тръгва от Център за култура и дебат “Червената къща” и ще бъде представен на открито.

*Поради спецификата на спектакъла, максимумът от зрители, които могат да го видят за едно изиграване е 15 души. По този повод е необходима предварителна резервация на e-mail: vox [dot] pop [dot] doc [at] gmail [dot] com

Режисьор: Неда Соколовска
Участват: Пламена Пенчева, Петко Каменов, Георги Налджиев, Стойка Стефанова.

КОЕТО ОСТАВА е пърформанс-променада, в който публиката, водена от актьорите на VOX POPULI, предприема пътешествие между три знакови софийски улици, за да стане свидетел на ситуации от един паралелен живот на града. Пред паметните плочи, контейнерите за боклук, графитите и невидимите скривалища изведнъж проговарят неговите енигматични обитатели - хората, които се грижат за онова, “което остава”.


Пърформансът КОЕТО ОСТАВА е съвместна инициатива на Студио за документален театър VOX POPULI, Екологично сдружение “За Земята” и студенти от специалност “Културология” към СУ.
По време на първия етап на проекта, в периода май-юни 2017 г. беше организирано теренно проучване, в което екипът се срещна с десетки рециклатори в различни райони на София. Бяха посетени повечето пунктове за събиране на отпадъци в града, записани историите на хората, които ежедневно ги посещават и изхранват себе си и семействата си с получените средства. Тези “анонимни” събирачи на боклук, които често подминаваме с апатия и мнителност, всъщност са сред най-важните двигатели за постоянното обновление на София и съхранението на нейния облик.

Пърформънсът се случва в рамките на проекта „Училище за устойчиво развитие и активизъм“ на За Земята и Приятели на Земята Европа. Той цели да насърчи неформални методи за екологично образование с акцент върху практически знания и изграждане на информирана гражданска позиция по глобални теми, които засягат хората и природата.

Приятели на Земята България благодари на финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието на това събитие и на представените в него материали не отразява позицията на Европейския съюз. Европейският съюз не носи отговорност за предоставената информация по време на събитието.

Сподели