Не сме неутрални! Мирно шествие за Украйна

Дата: 
Thu, 2022-04-07 18:30 - 20:30

Приятели, шокирани сме от всичко, което научаваме за стореното от руската армия в украинския град Буча и околностите на Киев през последните седмици. Ужасени сме от тези зверства и от мисълта, че в териториите, които все още са под обсадата на Путин, други хора преминават през същото.
Не можем да останем неутрални като държава. Трябва да помогнем на Украйна да защити децата си от тази безподобна агресия, в това число и с военно-отбранителна помощ. Всички наши партньори в Европейския съюз вече го направиха без нас и Унгария. Нека не се залъгваме - незаемането на страна и отказването на помощ е съучастие с агресора.

Не можем да останем неутрални като граждани. Нека отново излезем по улиците на България. В нас е силата да влияем на правителството си, да покажем, че ни е срам от политиците, които прокарват интересите на Путин тук, че искаме България твърдо да застане на правилната страна на историята.
Началната точка е площад Александър Невски, за да се обърнем към депутатите с настояване да заемат категорична позиция.
След това ще отидем до Руския културно-информационен център - вземете стари обувки, които да оставим отпред, както направиха в много други страни в памет на жертвите в Украйна.

Накрая ще завършим пред сградата на БНТ - за да сме сигурни, че този път Националната телевизия ще ни отрази и да поискаме медиите да спрат да наричат оправдаването на убийства и военни престъпления "гледна точка".

Повече информация за шествието е достъпна в събитието във Фейсбук.

Илюстрацията на събитието е творба на Теодор Ушев.

Сподели