Обществено обсъждане на проекта за рибна ферма на Камен бряг

Дата: 
Mon, 2012-10-15 11:00 - 13:00

 По искане на КМЕТСКО НАМЕСТНИЧЕСТВО с.Камен бряг и сдружение "ЕКО НОРД", на 15.10.2012г. от 11.00 часа в ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР "Яйлата" ще се проведе среща с инвеститора на РИБНА ФЕРМА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА КАЛКАН, която е предвидено да бъде изградена на частен терен-собственост на инвеститора в землището с. Камен бряг, общ. Каварна.   На срещата се поканват да присъстват жителите на селото, членовете на сдружението и всички заинтересовани лица. BlueLink.net разказа за проблемите около фермата през юли.

Според Андрей Ковачев от Сдружение за дивата природа "Балкани", София, важните въпроси, които следва да бъдат поставени на обсъждането включват:
1. Имат ли одобрен на някакъв етап вече ПУП. Важно е защото ако имат е важно да се събаря - още няма оценка за съвместимост, а негова основа може да им одобряват решения за предоставяне на имоти и т.н.
2. На какво основание общината им е гласувала решението за предосравяне на 2-та общински имота през които да минат тръби и кои са като номера тези общински имота
3. Колко морска вода на ден, месец и година ще се ползва и пречиства през фермата
4. Колко храна на ден ще се ползва за храненене на калкана
5. Каква ще е технологията на пречистване - технически детайли
6. Къде ще е трасето на тръбопроводните и как ще бъдат изградени - подземно- надземно, какъв диаметър ще бъдат

Сподели