Отговорно потребление на практика - устойчиво мислене по шведски

Дата: 
Mon, 2016-05-16 19:00 - 20:30

Кога: 16 май 2016 г., 19 часа
Къде: Отсреща, гр. Пловдив

Кое е био, еко, fairtrade, местно, здравословно, етично... Понякога в желанието си да бъдем отговорни потребители се губим в многото информация и можем да не вземем смислени решения. На тази среща ще представим накратко една проста рамка за дефиниране и оценка на устойчивостта на продукти, услуги и процеси, базирана на 25-годишни изследвания в Швеция и използвана в различни организации по света. Известна като The Natural Step, тя предлага научно обоснована дефиниция на устойчивото развитие от една страна, и от друга - практически подход за оценка, планиране и действия по посока на по-устойчиви решения. Ще приложим теорията на практика върху конкретен пример и с включването на всички участници.

Антон Вълков е обучител и активист за устойчиво развитие. Завършил е магистратура по стратегическо управление за устойчиво развитие в Швеция и е работил като консултант по социалните аспекти на устойчивостта. От 2011 г. е практик в международната мрежа на Art of Hosting, като е един от двигателите на първите обучения в България през последните две години, които събират общо над 100 участници. От 2015 г. развива пространството Отсреща в родния си Пловдив, което иска да превърне в средище на общност, която променя към по-добро средата, в която живеем.

Срещата е съвместна инициатива на Отсреща и Клуба на анонимните отговорни потребители на Фондация ЕкоЦентрик, която има опит в сферата на отговорното потребление по проекта КонсУмувай).

Такса вход: каним ви да подкрепите организацията на събитието чрез дарение по ваша преценка

Сподели