Протест срещу обгазяването от ТЕЦ „Брикел" - ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

Дата: 
Tue, 2022-09-13 18:30 - 19:30

Стотици граждани на Гълъбово и региона излизат на протест срещу обгазяването от ТЕЦ „Брикел“. На 13 септември в 18 часа те ще се съберат пред входа на централата, за да кажат НЕ на отровния въздух и да поискат живот без замърсяване и болести.

Активисти на „Грийнпийс“ - България ще подкрепят местните хора и ще се включат в мирната им демонстрация.

Години наред „Грийнпийс“ - България сигнализира контролните органи за нарушенията на теца. С морално остарелите си инсталции „Брикел“ почти всекидневно замърсява Гълъбово и целия регион, като изпуска непречистени газове и неорганизирани прахови емисии. Санкциите не могат да принудят ръководството да инвестира в модернизиране на съоръженията. Въпреки че преди няколко месеца правителството разпореди централата да бъде спряна принудително, съдът позволи тя да работи, докато тече поредната проверка, която отново ще докаже очевидното - „Брикел“ замърсява въздуха и природата.

На 13 септември в 18 часа жителите на региона, които са постоянни жертви на системно отравяне, ще поставят ултиматум: модернизация или ликвидация.

Активистите на „Грийнпийс“ - България ще застанат зад местните хора, за да защитят правото им на чист въздух и чиста околна среда. Защото здравето на хиляди не може да бъде заложник на интересите и финансовите изгоди на малцина!

Уважаеми журналисти, ще очакваме и вас на 13 септември в 18 часа пред централния вход на ТЕЦ „Брикел“.

Излъчване на живо по Евромегдан, канал за журналистика в обществен интерес на BlueLink.net: ВИЖ ТУК

Сподели