Скоростното изкачване на Копитото посветено на Боян Петров

Дата: 
Sat, 2020-10-03 08:00 - 20:00

От Koipitoto.bg: Искрено вярваме, че така отдаваме почит на Боян Петров - мечтател, изследовател, състезател, двигател, мотиватор, вдъхновител…

Тази година изкачването на Пътеката на Боян Петров е посветено на Кангчендзьонга. Това е третият по височина връх на земята (след Еверест и К2). Намира се в Хималаите на границата между Сиким, Индия и Непал. Името му означава «петте съкровищници на великия сняг». Боян е първият българин изкачил Кангчендзьонга на 20 май 2014 г. Това е вторият покорен от него осемхилядник.

Изкачването има състезателен характер. От старта на Княжево, три километра вие се състезавате повече със себе си, от колкото с другите участници. Ето защо, а и заради епидемичната обстановка всеки състезател стартира, когато пожелае между 08:00 и 12:00 часа. Времето ще се отчита от чип, прикрепен към състезателния номер.

Регистрацията вече е отворена тук, но може да се направи и на място в деня на състезанието. Организаторите препоръчват тези, които са се регистрирали да си вземат стартовите пакети на 1 и 2 октомври между 08:00 и 20:00 ч. на адрес: София, ул. Янтра 5, вх. Б, ет.1, ап.5.

Тази година не се изисква такса участие, но всеки може да подкрепи отганизцията със сума по собствен избор в подготвена за целта кутия.

Награди, медали, сертификати и лакомства ще има за всеки осмелил се да изкачи Копитото 2020 - Кангчендзьонга 8586 м.!

На сайта на състезанието ще има изчерпателна информация за техническите и организационни подробности.

Организаторите се надяват, че всеки който се изкачи на върха ще намери смелост и мотивация да се изправи пред собствените си предизвикателства и с цялата си енергия и воля да направи крачка от своето голямо Пътешествие!

Включете се и вие! Очакваме ви!

Сподели