Спортен празник с Драконови лодки - 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата с наркотици и незаконния наркотрафик

Дата: 
Wed, 2024-06-26 10:00 - 12:00

26 юни е Международен ден за борба със злоупотребата и с незаконния трафик на наркотици. На този ден общности и организации по целия свят изразяват своята съпричастност и обединяват усилия в повишаване на осведомеността относно проблемите, които незаконното разпространение на наркотици представлява за обществото.

„Когато говорим за борба с наркоманиите, със сигурност превенцията е ключът към по-доброто бъдеще за нашите деца. Тя може да допринесе за тяхното здравословно развитие и благоденствие, да им даде възможност да изразяват себи си, позицията си и потенциала си. Програмите, които нашият Център прилага, насърчават развиването на личностни и социални умения, както и по-добрата информираност за рисковете от злоупотребата с наркотични вещества, и са доказали своята ефективност.”, заяви д-р Цветелина Петкова, директор на Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите към Столична община.

По повод Международния ден за борба с наркотиците Превантивният център организира Спортен празник за ученици-доброволци. Вълнуващото събитие ще се проведе на езерото Панчарево от 10:00 часа. Победителите ще бъдат наградени в 13:00 часа от Съюза на пивоварите в България, които се включват в спортното мероприятие, под мотото „КОД: Отговорни заедно”.

Спортният празник на 26 юни е израз на обединението и ангажираността на общността в борбата с наркотиците. Инициативата подчертава важността на активния и природосъобразен начин на живот. Спортните дейности и заниманията на открито са неизменна част от превантивните пограми на Столичния център, наред с творческите, креативни и културни дейности за развиване на личността и идентичност.

Повече информация ще намерите тук.

Сподели