Тържествено подписване на общ План за действие в общините Белене, Никопол и Гулянци

Дата: 
Wed, 2022-08-31 10:30 - 11:00

Общ план за действие и развитие чрез валоризация на културното наследство, свързано с Дунав, ще подпишат кметовете на общините Белене, Никопол и Гулянци на официална церемония на 31 август 2022 г. от 10:30 часа в Община Никопол. Планът за действие е разработен от Фондация “БлуЛинк” в рамките на проект DANURB+. Церемонията ще бъде излъчена на живо в страницата на БлуЛинк във Фейсбук.

 

 

Участие в събитието ще вземат:

  • Ивелин Савов, кмет на Община Никопол;
  • Милен Дулев, кмет на Община Белене;
  • Лъчезар Яков, кмет на Община Гулянци;
  • Павел Антонов, PhD, съучредител и управляващ редактор, Фондация “БлуЛинк”;
  • Гавраил Гавраилов, PhD, експерт по културно и историческо наследство, Фондация “БлуЛинк”.

 

Планът за действие за общинско и регионално развитие чрез валоризация на културното наследство, свързано с Дунав, в общините Белене, Никопол и Гулянци  (2023-2025) е разработен от Фондация “БлуЛинк” като част от усилията на организацията да насърчи устойчивото използване на богатото културно и историческо наследство по Дунава. Дейностите се осъществяват в рамките на проект “Градски бранд Дунав+: Изграждане на регионална и местна устойчивост чрез валоризация на културното наследство по река Дунав” (DANUrB+). Проектът цели да помогне на местните хора в периферни гранични и изоставащи в икономическото си развитие дунавски райони в шест страни да се възползват от възможностите на своето културно и историческо наследство.

-
 

Текстът е изготвен в рамките на проект DANube Urban Brand+ Building Regional and Local Resilience through the Valorization of Danube’s Cultural Heritage (DANUrB+). Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и Инструмента за предприсъединителна помощ (ИПП), както и от националния бюджет на Република България чрез бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Още нещо важно

За да продължаваме да подкрепяме комуникациите в интернет за опазване на околната среда, общоевропейски ценности и демокрация,  гласовете и гледните точки на хората, които все по-рядко звучат в масовите медии, и да отстояваме етичните, демократични и професионални стандарти на журналистика в обществен интерес, имаме нужда от самостоятелност. Можете да ни подкрепите като направите дарение за фондация „БлуЛинк“. Повече за мисията, визията и дейностите на БлуЛинк може да научите тук.

Сподели