TEDxYouth@Sofia представя TEDGlobal2011

Дата: 
Wed, 2011-07-13 (All day)

Глобалната TED конференция за идеите, които си струва да бъдат споделени започна днес в Единбург и ще се излъчва пряко в България през целия ден утре. TEDGlobal2011 конференцията ще продължи до 15-ти юли.

Това събитие е за тези, които движат бъдещето на света, тези които вдъхновяват и водят хората към нови открития и достижения на мисълта, образованието, дизайна, изкуството и науката.

Народно Читалище „Бъдеще сега 2006” и Telerik Ви представят TEDxYouth@Sofia Goes Global

TED е световна конференция, която се провежда всяка година и събира едни от най-големите мислители, учени и предприемачи в света. TEDxYouth@Sofia е самостоятелно организирано събитие с подкрепата на Телерик и хотел Holiday Inn, което ще се проведе на 13 юли в гр. София между 10.30 и 18.15 часа в една от залите на хотел Holiday Inn. Събитието е част от живото излъчване на глобалната конференция TEDGlobal2011 за разпространяването на идеи сред хората по света. Целта ни е да предоставим в България творческа среда, която да спомогне развитието, разпространението и раждането на идеите, с които искаме да променим света.

Повече за лекторите можете да видите на:
http://conferences.ted.com/TEDGlobal2011/program/guide.php

TED е неправителствена организация посветена на Идеите, които си заслужава да се разпространяват. Започнала като четиридневна конференция в Калифория преди 26 години, TED прерасна в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да говорят 18 минути. След това техните презентации се предоставят безплатно на TED.com. Сред TED говорителите са Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Елизабет Гилбърт, сър Ричард Брансън, Нандан Нилекани, Филип Старск, Нгози Оконджо-Ивеала, Изабела Алиенде и екс-премиера на Обединеното кралство Гордън Браун.

Ежегодната TED конференция се провежда в Лонг Биич Калифорния като едновременно с това е излъчвана в Палм Спрингс; TEDGlobal се провежда всяка година в Оксфорд, Великобритания, а тази година за първи път в Единбург, Шотландия. Медийните инициативи на TED включват TED.com, където всеки ден се публикуват нови TEDTalks и Отворения преводачески проект, който предоставя субтитри, както и възможността TEDTalks да бъдат превеждани от доброволци по целия свят. TED е установила годишната TED награда, чрез която на изключителни индивиди, се предоставя възможността да задействат своите желания; TEDx, която предоставя на индивиди или групи начин да създават местни самостоятелно организирани събития и програмата TEDFellows, която помага на променящите света иноватори от целия свят да станат част от TED обществото и с негова помощ увеличат въздействието на своите забележителни проекти и дейности.

Следвайте TED в Туитър на twitter.com/TEDTalks или във Фейсбук на facebook.com/TED

Сподели