Цвете за Норвегия

Подкрепа, симпатия и солидарност към жертвите, техните близки, и норвежкия народ
Дата: 
Mon, 2011-07-25 (All day) - Mon, 2011-08-22 (All day)

Да изразим подкрепа, солидарност и съпричаност с болката на норвежките хора като всеки от нас постави по едно цвете пред Норвежкото посолство в София.

На 22 юли 2011 г. две чудовищни атаки разтресоха Норвегия. Броят на жертвите надхвърля деветдесет, повечето от тях деца и млади хора. Освен огромна мъка за жертвите, техните близки, и целия норвежки народ, това отвратително нападение бе насочено срещу устоите на норвежкия модел на демокрация и обществено устройство. Норвегия е източник на вдъхновение като действащ модел на демократично, толерантно, отворено общество, което управлява отговорно полезните ресурси на страната и се грижи за опазването на околната среда. Норвегия финансира обществено развитие и опазване на околната среда в много страни по света, сред които и България.

Адресът на посолството е ул. "Бачо Киро" 26, ет.3. Може да регистрирате участие в страницата на събието във Фейсбук като кликнете тук. Текст за значението на нападението като удар по хората и обществото на Норвегия може да прочетете на английски от страницата на BBC тук.

Сподели