Връчване на наградите "Свободен електрон" за 2016 г.

Дата: 
Fri, 2016-12-02 14:30 - 17:15

Фондация "БлуЛинк" ще връчи традиционната си награда за стратегическо използване на интернет - "Свободен електрон". Церемонията по връчването ще се състои на 2 декември 2016 г., петък, в рамките на кръгла маса на тема "Лош климат за журналистика". Събитието ще се проведе от 14:30 часа в Дома на Европа в София. 

Освен наградата на Управителния съвет на "БлуЛинк" ще бъде връчено и отличие за номинацията, събрала най-широка подкрепа в публично гласуване на страницата на фондацията във Фейсбук или по електронна поща. Крайният срок за гласуване за Наградата на публиката е до 24.00 ч. в четвъртък, 01.12.2016 г. 

Наградата „Свободен електрон“ отличава личности, организации, медии и други с върхови постижения в използване на интернет и комуникациите за укрепване на демокрацията, гражданското общество, опазването на околната среда и прилагането на европейски ценности. Постигането на тези цели е и идеална цел на фондацията и едноименната гражданска информационна мрежа BlueLink.net. Наградата е учредена от BlueLink.net през 2009 г. и се присъжда ежегодно от Управителния съвет на фондация "БлуЛинк".

Номинираните за лауреати на наградата за 2016 г. са:

Мариета Димитрова - журналист и главен редактор на регионалния сайт Blagoevgrad-News: за журналистически разследвания за корупционни и порочни схеми като коректив на местната власт.

 

 

Асоциация на европейските журналисти - България: за позиции по актуални и обществени въпроси, свързани с медийната среда в България и принос за развитието на професионалните ценности на медиите в България. 

 

 

 

Фондация "Бъдеще 21 век": за инструмент за генериране, реализиране и подспиване на местни и национални граждански инициативи чрез онлайн платформа за максимално улесняване на гражданското участие. Още информация за проекта

 

 

Гражданска инициатива „София – Зелена столица“: за "Зелена сирена" - иновативна Географска информационна система за зелени краудсорсинг услуги.

 

 

Инициативата Сипи.еу: за електронна карта на обектите, които позволяват пазаруването със собствен съд като възможност да се ограничи употребата на пластмасовите съдове.

 

 

 

Сподели