Къде се изхвърля боклука от Борисовата градина???

Контейнерите с боклука на Борисовата градина насред гората

    Здравейте,

   Следното писмо изпратих чрез Виртуалното деловодстово на Столична община до Заместник кмета по зелена система, екология и земеползване на Столична община г-жа Бояджийска. Изпращам го и до Вас като разчитам на адекватна реакция! Благодаря!

                                                                                            Жалба

    От Мария Михайлова Андреева
    Адрес: София 1164, ул. Цанко Церковски 55

    Уважаема г-жо Бояджийска,

 

    След многократни телефонни обаждания в Столичен инспекторат и в кабинета на г-жа Ралица Маджарова от Зелена система, реших да се обърна към Вас в писмен вид с надежда, че на долуописания проблем ще бъде обърнато по-серозно внимание.
    На територията на Борисовата градина в непосредствена близост до ресторант Весело село, буквално скрити в гората, се намират контейнерите, в които се изхвърля ежедневно борклука на целия парк. Предполагам това Ви е известно, тъй като практиката не е от вчера.
   Тъй като всеки ден минавам по тази алея разхождайки бебето си се наслаждавам на болкука, който освен в се разпилява и около контейнерите, благодарение разбира се и на клошари и бездомни кучета, които си устройват пирове там, както и на зловонията излизащи от тях. По-страшното е, че тази контейнери многократно са били запалвани насред гората!!!!!!!! Сигнали за това съм подавала в Столичен инспекторат, от където ме уверяват, че ще изпратят пожарна. Разбира се не съм оставала на място, за да дочакам пожарникарите, но се осланям на коректността на служителите в Общината да предадат сигнала. Въпреки това дни след това в контейнерите все още тлее огън........ Сигнали за това съм подавала в кабинета на г-жа Ралица Маджарова от Зелена система с преложение контейнерите да бъдат преместени, но уви те все още са там.
   Предполагам си давате сметка колко опасно е поставянето на тези контейнери в гората, без всякакъв надзор и до какво би могло да доведе това.
   Надявам се да предприемете необходимите мерки за преместването на контейнерите на адекватно за целта място, преди гората да се е превърнала в бунище и просто изгоряла!!!
  
   С уважение,
   Мария Андреева

Сподели