Подписка срещу проучването и добива на шистов газ по опасната технология хидравличен удар

шистов газ, хидравличен удар, фракинг, разрив, хидроразрив, Шеврон, Рогозина
Дата: 
Mon, 2012-01-23 (All day) - Mon, 2012-02-20 (All day)

АКТУАЛНО: Въпреки приетото от парламента решение за забрана на хидравличния удар (което, между другото, още не е влязло в сила, защото не е обнародвано в Държавен вестник), подписката продължава да се събира, тъй като целта на гражданската инициатива за забрана на фракинга има и друга, по-обща цел: адекватно изменение на Закона за подземните богатства, както и забрана за нагнетяването на въглероден диоксид под земята - друга нова и високорискова технология, която също е на дневен ред в парламента, но беше останала в сянка покрай належащата борба за недопускане на фракинга.

ВАЖНО: ако сте се подписали само в онлайн подписката, подписът ви не е валиден. Според Закона за пряко уастие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, подписката трябва да е на хартия.

Пункт за събиране на подписи действа отново в понеделник, 23 януари и сряда, 25 януари в подлеза на Плиска, от 12:00 до 20:00 ч. Пунктът ще бъде до езерото Ариана в събота, 28 януари, също от 12:00 до 20:00 ч.

Подписи продължават да се събират и на следните места в София:
Магазин СТЕНАТА – ул. „Братя Миладинови“ 5 (до бул. „Ал. Стамболийски“)
Магазин СТЕНАТА – бул. „Шипченски проход“ 18, Търговски център „Галакси“
Магазин OUTSIDER – бул. „Христо Смирненски“ 74-76 (вход от бул. „Свети Наум“)
Магазин АЛПИ – ул. „Ворино“ 19 (близо до кръстовището на „Гоце Делчев“ и „Дойран“)
Магазин ЕКСТРЕМ СПОРТ – бул. „Кн. Ал. Дондуков“ 42 Б (вход от ул. „11 август“)
Зиг Заг Холидейз – бул. „Ал. Стамболийски“ 20-В (вход от ул. „Лавеле“, зад Булбанк)

Във Варна подписи се събират на следните места:
Пункт на подписката: на площада с шадраваните до Операта и в централния подлез
Магазин "Стената", бул. "Република" 117 (т. център "Явор")
Веломагазин "Устрем", ул. "Райно Попович" №6 (близо до ВИНС)

Желаещите да събират подписи могат да се запишат за дежурства на пунктовете.

Подписи се събират и в други градове. За информация питайте на http://www.facebook.com/groups/ecobg/. Изпращайте и своите близки и познати, за да се подпишат.

Въпреки първата спечелена битка, е жизненоважно да продължим да информираме обществеността и да показваме на управляващите, че сме нащрек и че гражданското общество е будно и следи действията им.

Подписката е организирана от гражданска инициатива, учредена съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, и отговаря на всички изисквания на закона. Тя ще бъде внесена в парламента заедно със законодателното предложение за изменение на Закона за подземните богатства и забрана на фракинга и нагнетяването на CO2 под земята след 20 февруари 2012 г.

Сподели       

Comments

Зорница Лазарова's picture
Зорница Лазарова said: Подписи в София вече се събират и на следните места (освен на пункта, който тази седмица е в подлеза на СУ): Магазин СТЕНАТА – ул. „Братя Миладинови“ 5 (до бул. „Ал. Стамболийски“) Магазин СТЕНАТА – бул. „Шипченски проход“ 18, Търговски център „Галакси“ Магазин OUTSIDER – бул. „Христо Смирненски“ 74-76 (вход от бул. „Свети Наум“) Магазин АЛПИ – ул. „Ворино“ 19 (близо до кръстовището на „Гоце Делчев“ и „Дойран“) Магазин ЕКСТРЕМ СПОРТ – бул. „Кн. Ал. Дондуков“ 42 Б (вход от ул. „11 август“) Зиг Заг Холидейз – бул. „Ал. Стамболийски“ 20-В (вход от ул. „Лавеле“, зад Булбанк) Благодарим им за участието в общата кауза! Ако още не сте се подписали, действайте! Пратете познати и приятели да се подпишат. Който иска сам да събира подписи, може да го направи, само трябва да си разпечата бланки и декларация и да следва инструкциите - всичко необходимо е тук: http://www.facebook.com/groups/ecobg/doc/173463556083987/
Зорница Лазарова's picture
Зорница Лазарова said: Подписи се събират и в магазин СТЕНАТА във Варна.
valeria's picture
valeria said: докога България ще бъде полигон за експерименти от чужди нам интереси.защо трябва да досъсипем родната ни природа заради някъкви съмнителни печалби които несъмнено ще отидат в чужди сметки.крайно време е да накараме това продажно правителство малко да се освести и да престане да превръща България в пустиня защото това ще ни се случи ако допуснем добива на шистов газ.в САЩ вече събират плодовете на такива експерименти.господа управляващи България не е частна фирма която да разпродавате.ако не сте в състояние да решавате проблемите отидете си за да ви заместят такива които знаят и могат.НЕ на шистовия газ.