Международна конференция за борба с трансграничната корупция ЕС - Русия съорганизира БлуЛинк

БлуЛинк е съорганизатор на международна академична и практическа конференция, озаглавена "Борба с транграничната корупция: Как гражданското общество може да накара властите да реагират?", която ще се проведе на 19 – 20 юни 2017 г. в Прага. Експертната група на форума е основен организатор на конференцията, домакин ще бъде Институтт CEELI в прага, а втори съорганизатор е Недерландският хелзикски комитет. Фондация "БлуЛинк" е български член на Гражданския форум "Европейския съюз (ЕС)-Русия" и участва в експертната му група за борба с трансграничната корупция.

Конференцията ще предостави поле за обмен и дебат между академични, политически изследователи и разследващи журналисти в различни дисциплини, по  възможностите за действие на гражданското общесво, медиите и държавните органи срещу транграничната корупция в Русия и Европейския Съюз. Конференцията ще се проведе на английски с два потока - академичен, за научни разработки в широк кръг от дисциплини, и практически, за разследвания на конкретни случаи на трансгранична корупция. Желаещите да участват в конференцията могат да се запознаят с подробностите на поканата за участие в английската версия на тази публикация. Кандидатите за участие трябва да предоставят:

  * име, институционална принадлежност и имейл за контакти;
  * заглавие на предложения доклад и избран поток (академичен или практически);
  * кратко описание на доклада (до 500 думи);
  * обоснована заявка за покриване на пътни разходи и разходи за участие; и
  * кратка биография (до 150 думи).

Предложенията могат да бъдат подавани и ще бъдат разглеждани текущо до 31.03.2017 г., 17:00 ч pm Централноевропейско време /т.е. 18.00 ч. българско/.
Уведомление за прието предложение ще се получи до 05.04. 2017 г.
Срок за подаване на готови доклади: 05.06.2017 г.
Дати за провеждане на конференцията: 19 - 20.06.2017 г.

Представените на конференцията доклади ще бъдат поместени в редактирано издание през м. октомври 2017 г.

Предложения и запитвания подавайте по имейл до pavelan [at] bluelink [dot] net (pavelan <at> bluelink <dot> net).

Научната комисия на конференцията включва:

  • Анастасия Криленко, Независим журналист, разследващ корупцията
  • Андрей Калих, Координатор на експертна група за борба с трансграничната корупция към Граждански форум "ЕС-Русия"
  • Хари Хуммел, Експерт, Недерландски хелзинкски комитет
  • Павел П Антонов, д.ф.н., Научен координатор на конференцията и Управляващ редактор/съучредител на БлуЛинк, Асоцииран член на Open Space Research Centre, UK


Повече информация за експертната група можете да намерите на адрес http://eu-russia-csf.org/home/working-expert-groups/fighting-transborder-corruption/.
 

Сподели