Блулинк ви кани на среща за развитие на urbanotopia.eu - онлайн система за сигнали по проблеми в града

urbanotopia

През май тази година програмисти, дизайнери, хора от градската администрация заедно с граждански активисти от България и Хърватия изградиха urbanotopia.eu. Това е онлайн платформа, която дава възможност за регистриране, картиране и сигнализиране на проблеми в града, свързани със замърсяване, неуредици с паркиране, неработеща, счупена, липсваща инфраструктура, управление на зелени площи и други наболели теми в градска среда. Заповядайте на 2 август, за да ви покажем направеното, да подадем първите сигнали до партньорите ни от администрацията и да обсъдим развитието на системата.

Проектът на Блулинк и хърватската организация ЗаМирНет стартира пилотно в София и Загреб. Той ще се адаптира към вашите нужди и възможностите на администрацията реално да се включва в решаването на проблемите.

Сега можете да дефинирате, посочвате на картата и да подавате сигнали в няколко категории, да ги видите систематизирани, да ползвате ресурси, които да ви помогнат ви избора на действия, на отговорни институции и на подобни инициативи. Ще може да следите и да се информирате за проекта и във Facebook, Twitter и Свeжо. Повече и следващи стъпки на развитие - на живо във вторник.

Очакваме ви в Унгарския културен институт (София, ул. Аксаков 16, карта: http://www.magyarintezet.h​u/index2.jsp?HomeID=15&lan​g=BUL&std_func=MAP) в 18:00 ч. на 2 август 2011 г. (вторник);

За да се регистрирате, пратете мейл за потвърждение и телефон за контакт на peruz [at] bluelink [dot] net.

 

Ще категоризираме развитието по темата с таг urbanotopia.eu, правете го и вие, когато публикувате информация за тази платформа на сайта на Блулинк.

Сподели       

Comments

Milan Iliev's picture
Milan Iliev said: Моля за Вашето съдействие за реалното разрешаване на транспортните проблеми на гр.София,както и за изграждането и създаването на града като енда от най-атрактивните столици на света чрез Проекта ни за изграждането на Ес-Банд над реките на гр.София,виж:www.MSIART.multiply.com ,който за 15 години не е разгледан от общината и от Общинския съвет,като дори новия Гл.Архитект Диков,който принципно го удобряава,чака становище от ликвидираната и не съществуваща фирма"Софпроект".През това време съм икономически притискан чрез несъществуващи данъци и такси,водят ми се безкраини дела за наследствените ми имоти,като този от дядо ми находящ це на Черния кос е ограбен с един декар от общината чрез неправомерен регулационен план ,като съда хе резглежда жалбите ми.Искам общественна подкрепа за защита на Нацоналните и обществени интереси на гражданите на София и на мойто семейство.
Milan Iliev's picture
Milan Iliev said: Липсата на отговор от Общимата не решава проблема по игнорирането на този уникален Проект,нито решава транспортните и урбажистични проблеми на града.Софиянци се задъхват от задръстваниата и единствената алтернатива за разрешаването на този проблем е този уникален Проект.Видно е ,че тази алтернатива не може да бъде оставена без отговор,зашото тогава отговора от бъдещето е неясен!!
Milan Iliev's picture
Milan Iliev said: Допълнително искам да уточня,че с Проекта за Ес-Банд беше предоставен ма Общината и проекта ми за замяна на този мой имот на "Черния кос" за помещение,сграда подходящи за изграждането на Галерия/Музей с мой кавалетни и пластични работи и картини!Вместо замяна както вече казах имота беше ограбен,като му беше взета половината част и до него беше построен незаконен Руски хотел.От друга страна помещенията и сградите който исках за замяна ,бяха изпозвани от други лица,като дори накрая Министерството на културата построява Музей за Модерно изкуство на едно от предложените от мен места.Това си е жива форма на кражба на интелектуална собственост и аз отново искам обществена защита на мен и семейството ми!!!!!!
господин иванов господинов's picture
господин иванов господинов said: на 17 май 2007г.,тогавашният кмет на район Лозенец на София г-н Любомил Иванов,в присъствието на председателя на столичния съвет и зам.кмета по културата г-жа Фандъкова,откри 4метров паметник на Патриарх Евтимий изработен от мен от дърво и дарен на столичани.Намира се на бул.Джеймс Баучер,срещу последната спирка на трамвай №9.До днешен ден ,въпреки големите обещания,никой не полага каквито и да било гри жи,освен мен.Вече 5 години по 2пъти-пролет и есен го из мазвам с машинно масло и прекопавам около него и това не ми тежеше,но вече съм на 77 години и с много болежки.Трудно ми е да се качвам на стълба да го мажа.За подръжката му е необходимо:-ниска метална ограда,прекопаване и засаждане на цветя,осветление през ноща,изрязване на изсъхнало дърво и вкопаване на масичка между двете пейки за пенсионерите.Моля помогнете.Господин господинов.