Обръщение към всички свободни медии

Обръщаме се към всички свободни медии с молба за подкрепа и защита. В страна, като България, в която политиците се кълнат в демокрация и свобода на словото, все още има хора, които смятат, че всичко им е позволено, само защото имат много пари. Във всеки един град или село има такива хора. Те се опитват да унищожат всеки, който по някакъв начин си търси правата и не е съгласен с тях. Почти всеки монополист е такъв, но някои са изключително опасни, защото заплашват семействата на хората, които ни подкрепиха.

Обръщаме се за помощ към всички вас, защото преди седмица с няколко приятели направихме петиция и протестно писмо срещу продължаващото бетониране на Пампорово. Към протестта ни се включиха много хора, които поискаха да помогнат. Дадохме на няколко човека от Смолян да събират подписка, за да представим мнението на хората от общината, която беше най- много засегната от безконтролното застрояване. Оказа се, че повечето жители на малкото градче само бяха чакали подобна подписка. Всички се подписваха на драго сърце и всеки допълваше с нещо написаното в писмото. Разбираемо имаше и такива, които се страхуваха да се включат. Много бързо подписката доби популярност и във Фейсбук. Само за три дни бяха събрани над 400 подписа.

И тогава започнаха атаките.

Някои хора, които се почувстваха лично засегнати от написаното, започнаха да заплашват, някои от гражданите, които бяха подписали писмото, мислейки ги за истинските организатори. И тук пролича безсилието и безскруполната им алчност, защото те не успявайки, да стигнат до нас, реалните инициатори на подписката, нарочиха обикновени трудови хорица, които са им  били трън в очите от години. Тези хора са заплашвани от всички възможни институции, но също и от самите засегнати, пряко или косвено във въпросната публикация. Смятаме, че това е недопустимо и наказуемо от законите на Република България и от законите на европейската общност, към която принадлежим. Всеки гражданин на тази страна има право да протестира и да защитава правата си. Когато започнем да се подчиняваме на законите на парите, значи отново сме се върнали в мутренското време, от което лично ние избягахме. Преди да  започнем този протест, направихме сериозно проучване и тогава публикувахме петицията. Стоим зад всяка дума, написана в протестното писмо, което е съчинено и качено във Фейсбук от нас. Всеки, който се подписа под писмото, искренно вярваше, че нещо може да се промени и ни пожелаваше успех. Сега обаче виждаме, защо хората от родната ни планина са апатични, намръщени и без вяра. Защото никой не защитава правата им, защото само ако имат достатъчно пари и връзки, получават справедливост. Всеки друг знае, че трябва да си мълчи, да се примирява, докато децата му напуснат и той остане да крета самотен из празната си къща. Затова се обръщаме към всички вас независими медии за помощ. Дайте повече гласност на случващото се в Смолян и на ски зоната на Пампорово. Покажете истинските лица на така наречените инвеститори. Покажете политиците, които преди изборите се кълнат, че ще защитават избирателите си, а после се отмятат и забравят услужливо всичко. Помогнете им вие, защото те няма да го направят.

Ние отдавна не живеем в България и може би, затова си повярвахме и решихме, че и тук има гражданско общество като в Европа, но уви няма!

Ние скоро ще се върнем към сигурното си европейско ежедневие, но тези нещастни хорица, които ни повярваха ще останат тук. Ще останат в България, която Аспарух, завеща на тях, а некадърните ни политици я продадоха в ръцете на алчните „костюмарчета”. Върнете им вярата и усмивките!

Атанас И. Падаров                        Елена В. Манолева

Мирослав С. Павлов                     Никола К. Николов

Сподели       

Comments

Марин's picture
Марин said: Zdraveite aktivisti, mnogo se radvam, che vi otkrih. Izvinqvam se za latinicata, kirilicata ne mi raboti v tova pole za komentari.I az sym si rodopchanin po dusha i syrce i me boli za vsichko koeto se sluchva tam. Neshtata ne sa novi, lqtoto pravihme protest na Perelik i za poreden pyt se sblyskahme s opisanite ot vas problemi. Izhodyt e samo edin, informirane i privlichane na hora za kauzata ot vsqkyde, samo kogato stanem mnogo i nqma lideri iznudvaneto shte stane nevuzmojno. Shte se radvam da se svyrjem i da govorim po vsichki tezi vuprosi. Pishete mi na greenmarin at gmail dot com, zaedno mojem da predpriemem oshte konkretni deistviq. Pozdravi, Marin