Подкрепяме мирното шествие за Украйна

БлуЛинк подкрепя мирното шествие за Украйна, което ще се проведе на 7 април 2022, четвъртък, от 18:30 часа на пл. Александър Невски в София. Електронното издание на БлуЛинк за независима журналистика в обществен интерес Евромегдан ще подкрепи събитието като медиен партньор и ще го отрази във фейсбук канала си @Еvromegdan.

След информацията за случилото се в украинския град Буча и околностите на Киев през последните седмици, не можем да останем неутрални като държава, призовава “Не сме неутрални! Мирно шествие за Украйна”. “Не можем да останем неутрални като граждани. Нека отново излезем по улиците на България.”

Шествието ще започне на пл. Александър Невски, където участниците ще се обърнат към депутатите с настояване да заемат категорична позиция. След това ще продължи към Руския културно-информационен център, където в памет на жертвите в Украйна участниците ще оставят обувки, както направиха гражданите в други страни. Шествието ще завърши пред сградата на Българската национална телевизия.

БлуЛинк подкрепи и първите мирни шествия за Украйна, които се случиха между 24 и 26 март 2022 в София, Варна, Пловдив и Велико Търново. Евромегдан излъчи на живо цялото шествие, което се проведе в София на 24 март. И този път членовете на екипа ни ще се включат в събитието като хора и европейски граждани.

Още нещо важно

За да продължаваме да подкрепяме комуникациите в интернет за опазване на околната среда, общоевропейски ценности и демокрация,  гласовете и гледните точки на хората, които все по-рядко звучат в масовите медии, и да отстояваме етичните, демократични и професионални стандарти на журналистика в обществен интерес, имаме нужда от самостоятелност. Можете да ни подкрепите като направите дарение за фондация „БлуЛинк“. Повече за мисията, визията и дейностите на БлуЛинк може да научите тук.

Сподели