да Очистим България

Явно почистихме за един ден, за да може вече спокойно да си почнат строителните дейности... Чудя се как ли бихме изглеждали в очите на някой, който идва от друга планета – сами режем клона на който сме седнали. Сутринта слушах спор „за” и „против” въпросния закон, приет вчера и накарал стотици хора, въпреки адската жега да седнат, в знак на протест,  на централно кръстовище в столицата. Че отдавна никой не вярва, че страната ни е демократична, това е ясно. Обаче прави впечатление, че никой пет пари не дава за това, какво мисли мнозинството. Въпросът е, защо бутнахме мавзолея, като има кой да положим в него? Защото в централните емисии не споменаха нищо за стотиците, а за единицата, че получила кирка и крава на рождения си ден. Да, същият, който сме положили в мавзолея още приживе. Въобще не ми пука, кой какво му е подарил. Обаче, истински се зарадвах на това, което за броени часове се случи, пък било то и в социалните мрежи. Лавинообразно рестеше броят на хората, които без да се замислят отсякоха – това не е редно! Да, никой не може да ме убеди „за”, че 30 години щяло да бъде писта и после, като минели тези години, пак щяло да е гора. АЛО?! На кой свят точно живеете?! До колкото помня в България все още има най-много интелигенти хора.


Проблемът не се изчерпва само с протеста. След протеста, днес, естествено имаше и обичайните коментари... хипари били, друсалки били. Добре, при протестите след събитията в Катуница бяхме скинари, хулигани, друсалки, пияници... Сега сме хипари, друсалки, червено и синьо зелени... Май от всичко общото е, че какъвто и да е повода все тези, които се противим сме друсалки. „Свестните у нас считат за луди...”. Актуалното звучене е свестните у нас считат за друсалки. Факт. Днес излезе и снимка от снощи с една „надрусана” баба, която са я задърпали чичковците на реда. Няма що! Много добре! Пак се изложихме пред чужденците!


Нямало разрешение за протест. Те пък всички исторически протести са ставали с предизвестие. И за всички революции са предупреждавали в общините.  И кървавото писмо сигурно е било пратено 72 часа преди да избухне Априлското въстание...
Убедена съм, че всички знаят какво ще последва. И всички знаят, на какво са способни младите хора. А медиите трябва да внимават много – колкото повече изкривяват фактите, толкова повече се поражда желание истината да излезе наяве. А нали знаете – чашата на търпението може да прелее и от една единствена капка. Българската чаша вече пълна. Въпрос на брой капки е кога народния гняв ще сполети народните избраници.

Източник: http://vedadsgn.blogspot.com/

Сподели