8000 лв. в подкрепа на програмата на БФЖ за превенция и борба с насилието над жени набра Британско посолство

Близо 8000 лв. бяха набрани по време на традиционния благотворителен куиз на Британското посолство, домакинстван от посланика на Обединеното кралство Н.П. Ема Хопкинс. Тази година каузата, която събитието подкрепя, е борбата с домашното насилие и насилието над жени и момичета, а средствата ще бъдат дарени на Български фонд за жените.

Благодарение на щедрата подкрепа на гостите на куиза и на редица спонсори, които предоставиха предмети за благотворителен търг, Фондът ще обяви конкурс за проекти за превенция и борба с  насилието и в подкрепа на жертвите, отворен за организации в цялата страна. Конкурсът ще предостави общо 22000 лв. и предстои да бъде обявен на 25 ноември – Международния ден за елиминиране на насилието над жени и момичета.

За първи път в историята на БФЖ, финансирането е осигурено изцяло от индивидуални дарения. Към 8000 лв. от благотворителното събитие ще бъдат добавени събраните средства в размер на близо 15 000 лв. от участието на три българки, живеещи в Ню Йорк, в 14-тото издание на SHAPE Women’s Half Marathon по-рано тази година (вижте видео с тях тук - https://www.youtube.com/watch?v=MzatOj8XY14&feature=youtu.be).

Български фонд за жените изказва своята огромна благодарност към всички дарители и спонсори за проявената щедрост и ангажираност с каузите на Фонда! Благодарим за безценната подкрепа на целия екип на Британско посолство и лично на Н.П. Ема Хопкинс, която отвори вратите на дома си, на Винекс Преслав, които предоставиха вино за събитието, на тенис клуб „Малееви“ и лично на Маги Малеева, която се съгласи да даде шампионски урок по тенис, на Гранд хотел „София“ за дарената нощувка в 5-звезден апартамент, на Mazda за уикенд тест драйва с най-новия модел CX5, на Stardust Pictures и фотографа Иванка Патерсън за специалната фотосесия, на вносителите на Volkswagen за уикенд тест драйва с новия електрически e-Golf, на галерия „Sabai“ за предоставеното авторско бижу на Николай Сардамов, на Funtime Wеddings | Events за ваучера за празнична декорация на маса, на студиото за красота „Arlet Stars” за предоставената пълна грижа за коса, на Virgin Cakes за вкусната безглутенова торта, на Metta за флотационната терапия,  на хотел „Arena di Serdica“ и хотел „Sense”, за предоставените спа процеруди, на Марина Георгиева – художник и интериорен дизайнер в Marmano за авторската картина, на Maxxium България за предоставените висококачествени малцови уискита, на Digital Center за водоустойчивата и мощна преносима батерия, на ски училище „Ask4Rila” за уроците по сноуборд, на Snow and Wake Bulgaria за ваучерите за спортни стоки и сесията с уейкборд.

Сподели