Добре дошли на новия сайт на Блулинк

На 9 юли Блулинк стартира нова и различна, като концепция, и като технология, платформа на bluelink.net. Новите неща очевидно са много, но основното е, че сайтът е ваш, на ползвателите на електронните услуги на Блулинк. Вие ще определите развитието му, съдържанието му ще е толкова и такова, каквото вие сте готови да споделите.

Благодарение на Drupal, новата система за управление на съдържанието, която вече ползваме, ние надградихме инфо портала, останал дълги години емблема и средище на актуалните вести и процеси в областта на опазването на околната среда, за да направим сайт, който да бъде общностна платформа на гражданските инициатви.

На него може да търсите и предоставяте информация да стартирате и популяризирате ваша кампания, да обменяте мултимедийно съдържание и да намерите съмишленици.

Сайтът ще информира и за целевите теми и дейности на Блулинк, за актуалните избори за неправителствени експерти в съвети и работни групи към институции, предоставя и връзки към блогове, които са активни в областта на опазването на околната среда и гражданските процеси.

Нерегистрираният потребител може да ползва информацията на сайта. За тези, които имат нужда от място за споделяне на новини, събития и обяви, за хората, които искат да инициират дейност, за други, които смятат, че имат подходящи, документи, филми, снимки или звукови файлове за аудиторията на Блулинк, е другото ниво на сайта - това за регистрирани потребители.

Веднъж регистрирани, а регистрацията отнема минута, те получават функционално меню, днес, в бета-версията на сайта, с тези опции: Създаване на съдържание, Публикувай новина, Качи документ, Създай петиция, Пусни обява, Добави видео, Добави аудио, Публикувай събитие, Напиши становище, Стартирай кампания, Качи албум.

Разработваме нови функционалности, очакваме вашите изисквания и предложения.

Инскрукции как да ползвате bluelink.net ще намерите в хедъра "Какво мога на сайта" и в рубриката "Инструменти за действие".

Сподели