Доклад на мрежата "Правосъдие и околна среда" представя работата на "БлуЛинк"

Работата на "БлуЛинк" в подкрепа на демокрацията, гражданското общество, европейските ценности и опазването на околната среда беше представена в доклад за 15-годишнината на международната мрежа "Правосъдие и околна среда". Докладът обобщава дейността на мрежата в областта на правните изследвания и застъпничеството за околна среда и представя членуващите организации, сред които е и "БлуЛинк". 

България изпитва сериозни проблеми с върховенството на закона, правосъдието и правоприлаганато, а опазването на околната среда е невъзможно, ако не работят всички механизми на демокрацията. Участието на "БлуЛинк" в мрежата "Правосъдие и околна среда" с юридически анализ и правна подкрепа е продължение на комуникационната и журналистическата дейност на организацията. "Членството в "Правосъдие и околна среда" дава възможност на "БлуЛинк" да бъде част от една европейска общност от адвокати по околна среда и да се възползва от всички ресурси за застъпничество и правни анализи в областта на околната среда. Това е чудесен шанс да представим и ключови казуси от България, които могат да бъдат интересни и полезни и на регионално ниво", коментира Пламен Пеев (на снимката), старши експерт по право и околна среда в БлуЛинк и координатор на работата в рамките на мрежата. 

"Правосъдие и околна среда" е мрежа от 14 екологични правни организации от различни европейски страни, които заедно се стремят към по-силно законодателство по околна среда и прилагането му на национално и европейско ниво за опазване на околната среда, хората и природата. Пълният текст на доклада е достъпен на страницата на "Правосъдие и околна среда"

 

 

 

Сподели